Veijo Baltzarin tapaus paisuu 11 uudella rikosnimikkeellä: Kulttuurineuvos epäiltynä myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

5:22

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin ihmiskauppajuttu paisuu. Poliisi epäilee häntä 11 uudesta rikoksesta, joihin lukeutuu muun muassa törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin eilen poliisin lisävangitsemisvaatimusta, jonka perusteella Baltzardin epäillään syyllistyneen lukuisiin uusiin rikoksiin. 

Aiemmin poliisi on kertonut tutkivansa tapausta törkeänä ihmiskauppana, pahoinpitelynä ja seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Baltzar vangittiin eilen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä ja perusmuotoisesta raiskauksesta, useammasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta pahoinpitelystä sekä kahdesta törkeästä ihmiskaupasta. 

Kyseiset rikosnimikkeet ovat siis uusia.

Lisävangitsemisvaatimuksen lisäksi Helsingin käräjäoikeus käsitteli eilen syytteennoston määräpäivän pidentämistä tapaukseen liittyen. Määräpäivää pidennettiin kesäkuulle.

Poliisi tiedotti mystisesti

Helsingin poliisilaitos tiedotti tänään, että sen tutkiman laajan ihmiskauppa- ja seksuaalirikoskokonaisuuden syytteen nostamisen määräaikaan on pidennetty kesäkuulle. Määräaikaa pidennettiin uusien asianomistajien ja uusien rikosepäilyjen vuoksi.

– Poikkeuksellisen laajan asiakokonaisuuden tutkiminen kestää useita kuukausia. Uusien rikosepäilyjen myötä on vielä runsaasti tekemätöntä työtä, muun muassa useiden kymmenien todistajien kuuleminen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei tiedotteessaan kertonut, mistä tapauksessa on kyse.

Tiedotteesta oli kuitenkin pääteltävissä, että asia liittyy Baltzarin tapaukseen. Baltzarin jutussa syytteennoston määräpäivä olisi ollut noin viikon kuluttua.

Toinen vangittu on vapautettu

Aiemmin on kerrottu, että tapaukseen liittyen on ollut vangittuna kaksi henkilöä. Poliisin mukaan toinen heistä on sittemmin vapautettu.

Toinen, tällä hetkellä yhä vangittu henkilö on Helsingin käräjäoikeuden eilisen ratkaisun perusteella Veijo Baltzar.

Poliisin mukaan kokonaisuuteen liittyy myös kolmas epäilty.  

Kirjailija ja teatteriohjaaja Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta viime vuoden lopulla.

Helsingin Sanomat kertoi noihin aikoihin laajassa jutussaan Baltzarin manipuloineen ja käyttäytyneen epäasiallisesti teatteriyhteisönsä nuoria naisnäyttelijöitä kohtaan vuosien ajan.

Juttua päivitetty 31.1. kello 9.44 Helsingin käräjäoikeudesta saatujen tietojen perusteella.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja