Veijalainen lähetyksessä: Näin minua huijattiin

Studio55.fi-juontaja Markku Veijalainen kertoi tiistain lähetyksessä, kuinka häntä huijattiin tekstiviestillä.

Mape Veijalainen oli saanut puhelimeensa tekstiviestin, jossa hänelle tarjottiin ilmaista soittoääntä. Mies otti soittoäänen vastaan, mutta huomasi, että se ei toiminutkaan hänen puhelimessaan.

Myöhemmin Mape alkoi saada muitakin soittoäänistä kertovia tekstiviestejä, mutta hän poisti ne saman tien. Erään kerran hän katsoi sitten tv-ohjelmaa, jossa kerrottiin henkilöstä, joka ei saanut millään lopetettua puhelimeensa tulevaa soittoäänipalvelua.

− Se kuulosti tutulta, ja kun katsoin puhelinlaskua, huomasin että sieltä oli kuukausittain laskutettu viihdepalvelusta, jota en ollut edes tilannut, juontaja kertoi ohjelmassa.

Hän yritti saada operaattoria lopettamaan laskutuksen ja palauttamaan jo laskutetut rahat, mutta sieltä vain vastattiin, että he eivät voi asialle mitään.

Ohjelmassa vieraillut Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario vahvisti, että vastaavia tapauksia on paljon, eikä niissä käytännössä ole mitään tehtävissä.

− Olisi yhteiskuntavastuun kantamista operaattoreilta kieltäytyä tekemästä yhteistyötä tällaisten palvelujen tarjoajien kanssa. Niiden toiminta on, jos ei lainvastaista, niin ainakin epäeettistä, Sariola totesi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta lisää Mapen tuntoja huijatuksi joutumisesta sekä Sariolan varoituksia siitä, minkälaisten muiden huijausten kohteiksi kuluttajat usein joutuvat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja