Vegaanien suosima Oatly vastaa osaomistajansa sademetsätoimista nousseeseen kohuun: "Hyvä, että he sijoittavat rahansa juuri meidän yhtiöömme"

Kritiikin kohteeksi joutunut elintarvikeyhtiö Oatly vakuuttaa iloitsevansa somessa vellovasta keskustelusta, jossa yhtiöstä osan ostanutta firmaa syytetään luonnon tuhoamisesta.

Ruotsalainen Oatly on joutunut keskelle kohua, jossa sen osaomistajaa Blackstone Groupia syytetään sademetsien tuhoamisesta. Blackstone Group osti vajaat kymmenen prosenttia Oatlysta viime kuussa. Oatly on tunnettu muun muassa kauramaidostaan- ja jäätelöstään.

Twitterissä on levinnyt meemi, jossa Blackstonen kerrotaan tuhoavan sademetsiä ja polkevan ihmisoikeuksia. #oatly-hashtagilla on kirjoitettu lukuisia puheenvuoroja puolesta ja vastaan.

Twitterissä kiertävä meemi:

Oatlyn viestintäjohtaja Linda Nordgrenin mukaan sademetsien kohtelusta noussut kohu ei vaikuta Oatlyn ja Blackstone Groupin yhteistyöhön.

– Minulla ei ole mitään tietoa, pitävätkö väitetyt asiat paikkaansa – mahdollista se tietysti on. Tämä ei vaikuta mitenkään yhteistyöhömme, Nordgren sanoo MTV Uutisille.

– On hyvä, että Blackstonen rahat menevät juuri Oatlylle – yhtiöön, joka suosii tuotannossaan kestävää kehitystä. Mieluummin näin kuin että raha menisi jonnekin muualle, Nordgren sanoo.

The Interceptin mukaan Blackstonella on merkittävä rooli Amazonin sademetsien tuhoamisessa. Blackstonen omistamat brasilialaisyhtiöt ovat lehden tietojen mukaan tuhonneet sademetsiä istuttaakseen alueelle viljaa ja soijaa.

Lisäksi yhtiöt ovat raivanneet sademetsää rakentaakseen moottoritien, joka johtaa viljelyalueilta Mirititubassa sijaitsevaan satamaterminaaliin. Blackstone puolustelee sademetsien keskelle rakentamaansa moottoritietä "ruuhkien vähenemisellä".

Nordgren olevansa positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka vilkkaan keskustelun uutinen sai aikaan.

– Tällaiset keskustelut ovat aivan välttämättömiä. Ruokateollisuuteen liittyvät aiheet ovat usein herkkiä ja monimutkaisia – esimerkiksi poliitikot eivät halua sekaantua ihmisten valintoihin. Hyvä, että näistä asioista keskustellaan nyt, Nordgren sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat