Vedomosti-lehti: Venäjä voi rajoittaa lentoja Siperian yli

Venäjä saattaa asettaa rajoituksia tai kieltoja eurooppalaisille lentoyhtiöille Siperian-ylilentoihin, kertoo venäläinen talouslehti Vedomosti.

Lehden lähteen mukaan asiasta on keskusteltu Venäjän liikenneministeriössä ja ulkoministeriössä.

Finnairin monet Aasian-lennot kulkevat Venäjän yli. Reittiä käyttävät myös monet suuret eurooppalaisyhtiöt, kuten Lufthansa, British Airways ja Air France. Rajoitukset pidentäisivät lentoaikoja ja nostaisivat polttoainekustannuksia sekä heikentäisivät eurooppalaisyhtiöiden kilpailuasemaa aasialaisyhtiöihin nähden.

Finnair ei halunnut kommentoida asiaa millään tavalla, koska kyse on pelkästä spekulaatiosta.

Venäjän liikenneministeriö ja siviili-ilmailuhallinto eivät ole kommentoineet Vedomostin tietoja.

Lentoyhtiöistä tuli EU:n ja Venäjän kiistakapula Ukrainan kriisissä viime viikolla, kun unioni lisäsi pakotelistalleen venäläisen halpalentoyhtiö Dobroletin. Yhtiö oli hoitanut lentoyhteyksiä Moskovasta Krimin Simferopoliin. Pakotteiden vuoksi yhtiö joutui keskeyttämään toimintansa. Dobrolet on lentoyhtiö Aeroflotin tytäryhtiö.

Vedomostin mukaan mahdollinen Siperian-lentokielto iskisi vakavasti myös Aeroflotiin, koska se saa lentoyhtiöiltä korvauksia Siperian-ylilennoista. Lehden mukaan summa on vuodessa noin 300 miljoonan dollarin luokkaa. Aeroflotin vuoden 2013 liikevoitto oli runsaat 200 miljoonaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat