Väyrynen Vastarannan kiiski -kirjasta: Fiktiota

Paavo Väyrynen pitää hänestä juuri tehtyä elämäkertateosta fiktiivisenä teoksena. Lasse Lehtisen ja Sanna Ukkolan kirjoittama Vastarannan kiiski – Paavo Väyrysen ihmeellinen elämä julkaistaan ylihuomenna.

Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew-ohjelmassa haastatellun Väyrysen mukaan kirja ei anna hänestä lainkaan oikeanlaista kuvaa.

– Sehän on paljastuskirja Lasse Lehtisestä eikä minusta. Yleensäkin on niin, että jos kirjoitetaan tämän tyyppinen kirja, niin se kertoo enemmän kirjoittajasta kuin kohteestaan. Niin on tälläkin kertaa, Väyrynen vakuutteli.

Väyrysen mukaan Lehtinen ja Ukkola eivät ole edes pyrkineet kirjoittamaan elämäkertaa.

– Arvioni on se, että eihän se ole yrityskään tehdä minusta elämäkertateosta, vaan se on fiktiivinen tuote, jolla yritetään todistella, että minun elämäni on ollut pelkkää pyrkimistä kalifiksi kalifin paikalle kuin Ahmed Ahne, Väyrynen arvioi.

Vastarannan kiiski -kirjassa on aikalaisten haastatteluihin ja muistelmateoksiin – niin puoluetovereiden kuin poliittisten kilpailijoidenkin – pohjautuen kerrottu monia vähemmän mairittelevia anekdootteja Väyrysen vaiheista. Väyrynen ei halua haastattelussa kommentoida niitä.

– Minä en kommentoi kirjan mitään yksityiskohtia ainakaan tässä vaiheessa.

Kirjassa kerrotaan myös muun muassa Väyrysen suhteesta alkoholiin ja siitä johtuneista töppäilyistä. Väyrynen ei kiistä kirjasta syntyvää kuvaa.

– Onhan siinä siteeksi totta, mutta jutut ovat matkan varrella mehevöityneet ja uusiakin on kehitelty. Ei niitä kannata vakavasti ottaa, Väyrynen vähättelee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat