Mainos

Pöllöraati luonnehtii Niinistön ulostuloa kekkosmaiseksi eleeksi: "Voisikohan sitä kutsua myllykirjeeksi?"

9:39

Sauli Niinistöstä ilmestyi tällä viikolla kaksi kirjaa, joiden esittämiä väitteitä on sittemmin puitu julkisuudessa. Pöllöraati ruoti Huomenta Suomessa kirjan kohuväitteet ja viimeisimmät käänteet.

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen kirjassa kerrotaan, että presidentti kutsui vuonna 2015 työmarkkinavaikuttajia Mäntyniemeen sen jälkeen, kun neuvottelut kilpailukykysopimuksesta olivat katkenneet. Lisäksi hänen kerrotaan käyttäneen vaikutusvaltaansa Fortumiin saadakseen yhtiön osallistumaan Pyhäjoen ydinvoimalahakkeeseen.

Sauli Niinistö on itse voimakkaasti kiistänyt väitteet.

– Voisikohan sitä kutsua myllykirjeeksi, kun noin kekkosmainen lähestymistapa oli, MTV:n talouden ja politiikan päällikkö Jussi Kärki luonnehti Huomenta Suomen Pöllöraadissa.

– Molemmat kirjat olivat paikallaan, mutta minua hämmästyttää, jos jollekin tulee yllätyksenä se, että Niinistöllä on arvovaltaa ja hän sitä käyttää, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen kommentoi.

Media tehnyt Niinistöstä kuninkaallisen hahmon

Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikosken mukaan on hyvä, että kirjojen myötä edellä esitetyt väitteet tulevat julkiseen keskusteluun.

– Media on ollut pitkään mukana rakentamassa Niinistöstä kuninkaallishahmoa. Kun lapsi syntyi, se oli melkein kuin prinssi olisi syntynyt valtakuntaan. Samalla hän käyttää isoa vaikutusvaltaa kulisseissa, ehkä se on oikein, toisen mielestä väärin. Nyt katsoisin hieman omaan ammattikuntaani: Meidän pitää ryhdistäytyä.

Vuorikoski penääkin nyt Sauli Niinistöä esittämään lisää tukea eilen julkaisemilleen vastineille.

– Jos presidentti tulisi naamatusten haastatteluun, hän voisi kertoa, että jos hän ei ole painostanut, niin millä tavalla hän on toiminut. Mikäli Sipilän tai Baldaufin kanssa on käyty keskusteluja, mistä niitä käytiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja