Mainos

Vauvoina vaihtuneille miljoonakorvaukset Ranskassa

Reilut 20 vuotta sitten cannesilaisella synnytysklinikalla vaihtuneiden tyttöjen perheet saavat tuntuvat korvaukset kärsimyksistään.

Grassen tuomioistuin on määrännyt klinikan maksamaan 400 000 euroa kummallekin tytölle, 300 000 euroa kullekin vanhemmalle sekä 60 000 euroa tyttöjen kullekin sisarukselle. Yhteensä korvaussumma on 1,88 miljoonaa euroa.

Asiasta kertovat muun muassa ranskalaislehdet Le Parisien ja Nice Matin ja ranskalainen tv-yhtiö France2.

Perheet olivat alunperin vaatineet yhteensä 12 miljoonan euron korvauksia kärsimyksistään.  

Lapset vaihtuivat valohoidossa

Tyttövauvat, Manon ja Mélanie (nimi vaihdettu) olivat vaihtuneet valohoidossa, jota he saivat keltaisuutensa vuoksi. Sairaanhoitaja, joka klinikan mukaan kärsi tuolloin alkoholismista ja masennuksesta, oli epähuomiossa vaihtanut vauvojen rannekkeet hoidon aikana.

– Kun vauva tuotiin minulle neljän päivän kuluttua, hänellä oli enemmän hiuksia kuin aikaisemmin. Se herätti kysymyksiä, Sophie Serrano, Manonin äiti kertoo France 2 -televisiokanavan haastattelussa.

– Kysyin siitä, minkä jälkeen sairaanhoitaja sanoi, että valohoidon säteet saavat hiukset kasvamaan nopeammin, koska vauva oli syntynyt etuajassa.

Toinen, Réunionista kotoisin oleva äiti puolestaan oli ihmetellyt lapsensa hiusten puuttumista. Sairaanhoitaja oli selittänyt myös sen johtuvan valohoidosta. Nuoret, alle 20-vuotiaat ensisynnyttäjät eivät osanneet kyseenalaistaa ammattilaisen selityksiä. 

Vaihtuminen selvisi dna-testeissä

Manonin tummat piirteet huomattiin pian myös kodin ulkopuolella; pienokaista pilkattiin kotikylällä ”postimiehen tytöksi”.

Kun vanhempien avioliitto alkoi myöhemmin rakoilla, Manonin isä teetti isyystestin. Tyttö oli tuolloin 10-vuotias. Totuus tuli viimein ilmi: tyttö ei ollut isänsä, muttei myöskään äitinsä lapsi. 

Tyttöjen perheet tapasivat toisensa useamman kerran tiedon tultua ilmi, mutta takana oli jo liikaa elettyä elämää. Kuviossa oli nyt mukana nyt myös siskoja ja veljiä: molempiin perheisiin oli syntynyt lapsia tyttöjen jälkeen. Kumpikaan tytöistä ei halunnut palata biologisten vanhempien luokse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.