Mainos

Vauvat vaihtuivat sairaalassa – lääkärille sakkoja

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomionsa kahden vuoden takaisesta tapauksesta, jossa vastasyntyneet vauvat vaihtuivat sairaalassa.

Oikeus katsoi lääkärin syylliseksi tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen ja määräsi hänet maksamaan kymmenen 50 euron päiväsakkoa eli yhteensä 500 euroa. Lisäksi hänen tulee maksaa 244 euroa todistelukustannuksia.

Lääkäri kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Syyttäjän mukaan lääkäri ei tarkistanut vauvan henkilöllisyyttä ennen kotiuttamista vauvan henkilötietorannekkeesta. Lääkäri oli jättänyt varmentamatta vauvan henkilöllisyyden siitäkin huolimatta, että hän oli havainnut vauvan painon olevan huomattavasti suurempi kuin potilasasiakirjoihin merkattu vauvan syntymäpaino.

Vauva oli viety synnytyksen jälkeen kätilöiden toimistoon yön ajaksi. Aamulla vauvan syliinsä saanut äiti ihmetteli vauvan hiusten tummaa väriä, mutta oli vasta kotiuduttuaan huomannut, että kyseessä oli jonkun toisen lapsi. Vauvat saatiin pian palautettua oikeille äideilleen.

Oikeuden mukaan on selvää, että lasten äidit eivät välttämättä tunnista vastasyntyneitä lapsia, koska lapset ovat vain joitakin tunteja tai päiviä vanhoja. Myös synnytyksestä tai lääkityksestä johtuva väsymys voi vaikuttaa tarkkaavaisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.