Mainos

Vauva syntyi lennolla matkalla New Yorkiin – lääkäri katkaisi napanuoran kengännarulla

1:41

Nainen synnytti onnistuneesti poikalapsen Air Francen lennolla Pohjois-Amerikan yllä, Fox News kertoo. 

Oli naisen onnellinen sattuma, että samalle lennolle sattui myös kaksi lääkäriä: ranskalainen lastenlääkäri Susan Shepherd ja clevelandilainen urologi Sij Hemal.

Tuore äiti Toyin Ogundipe alkoi saada supistuksia lennon aikana Grönlannin yläpuolella, lentäessään 17. joulukuuta kohti New Yorkia. Kaksi lennolla ollutta lääkäriä päätyi lopulta avustamaan naista, kun tämän supistukset alkoivat tihentyä.

Hemal kertoi suositelleensa lennon henkilökuntaa jatkamaan JFK:n kansainväliselle lentokentälle samalla, kun lääkärit seurasivat Ogundipen tilaa. Tunnin päästä oli selvää, että nainen tulisi synnyttämään lennon aikana.

Ogundipe, Hemal ja Shepherd siirrettiin ykkösluokkaan, jossa Ogundipe lopulta synnytti puoli tuntia myöhemmin. Lääkärit seurasivat vastasyntyneen Jaken elintoimintoja, poistivat äidin istukan ja katkaisivat napanuoran kengännauhan avulla.

– Tunsin oloni rennoksi, koska tiesin olevani hyvissä käsissä. He toimivat kuten kätilöt olisivat toimineet, tai jopa vielä paremmin, Oqundipe luonnehti tapausta Fox Newsille.

Hemal sanoo, että oli kohtalo, että hän ja Shepherd sattuivat olemaan lennolla Oqundipen kanssa.

– Onneksi kaikki meni hyvin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.