Mainos

Vauva kuoli sänkyynsä – surun murtama äiti haluaa varoittaa muita vanhempia

Seitsemän viikon ikäinen tyttövauva kuoli sängyn reunan murskattua hänen henkitorvensa. Surun murtama äiti haluaa nyt varoittaa vanhempia vaarasta, joka kyseisessä sänkymallissa piilee. 

Pieni tyttövauva Grace Roseman kuoli viime vuoden huhtikuussa pian sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli nukuttanut tyttärensä päiväunille. Tytön kurkku oli murskautunut Bednest-merkkisen pinnasängyn reunaa vasten, ja tytön äiti vaatiikin nyt kyseisen sänkymallin poistamista markkinoilta. 

Pinnasänky on vedetty markkinoilta jo Yhdysvalloissa ja Kanadassa puutteellisten turvallisuusmääräysten vuoksi, mutta ei Isossa-Britanniassa, jossa kyseinen kuolemantapaus sattui. Yhtiön toimitusjohtaja Mark Thomasin mukaan yhtiö tulee jatkossa tekemään yhteistyötä viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa vauvojen turvallisuuden takaamiseksi. 

Äiti huolissaan käytettyjen sänkyjen ostajista

Kyseisessä pinnasänkymallissa toinen laita on alempana, noin seitsemän sentin korkeudella, jotta vauvat ja äidit voisivat kokea nukkuvansa vierekkäin. Tässä traagisessa tapauksessa kyseinen ominaisuus maksoi kuitenkin lapsen hengen. 

Äiti nukutti tyttärensä tavalliseen tapaan aamu-unille aamuyhdeksän aikaan, mutta palatessaan takaisin puolitoista tuntia myöhemmin, peruuttamaton oli ehtinyt jo tapahtua. Tyttövauvan pää oli kierähtänyt sängyn matalan reunan ylitse, ja hänen henkitorvensa oli painautunut kohtalokkain seurauksin sängyn laitaa vasten. Äiti löysi tyttärensä elottomana pää roikkuen sängyn laidan päällä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhtiö on tietoinen pinnasängyn puutteista, ja ongelmia on pyritty korjaamaan uuteen vuoden 2016 malliin. Uusissa malleissa sängyn matalaan reunaan on tehty taitto-ominaisuus, joka lisää turvallisuuden lisäksi vauvan ja äidin yhteyttä. Vanhan mallisten sänkyjen omistajille on lähetty ohjeet ja korjaussarja muutosten tekoa varten. 

Vaikka ongelmasta ollaan tietoisia, äiti Esther on huolissaan vanhemmista, jotka ovat ostaneet pinnasängyn käytettynä ilman päivitettyjä käyttöohjeita. 

Osaisitko sinä toimia tositilanteen sattuessa? 

1:16

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.