Vauhkoontunut sonnikuusikko karkuteilla Mäntsälässä, voivat osua auton valoihin – omistajat pyytävät vihjeitä

Kuuden ylämaansonnin joukko katosi perjantai-iltana Ratia Ranchilta Askolasta. Tuntemattomasta syystä pelästyneet ja vauhkoontuneet eläimet ovat karanneet, ja nyt omistajat pyytävät sosiaalisessa mediassa vihjeitä eläinten sijainnista.

Johanna Ratia, toinen luomumaatilan omistajista kertoo, että eläimet olivat pelästyneet jostain syystä pihan normaaleiden askareiden ohessa. Hän kertoo, että säikähdyksen taustalla ei ole ollut petojen uhkaa.

"Sonneille kannattaa antaa oma rauha"

Viimeksi eläimet on nähty puoli kahdeksan aikoihin Pivansuon läheisyydessä Mäntsälässä kilometrien päässä karkupaikasta. Normaalisti kesyt ja rauhalliset eläimet voivat nyt toimia vaistojensa varassa.

– Sonnit ovat todennäköisesti itse peloissaan, eivät uhka, mutta ollessaan pelästyneitä voivat toki käyttäytyä myös arvaamattomasti. Eläin on aina eläin, hän kirjoittaa MTV Uutisille.

– Sonneille kannattaa antaa oma rauha, jos ne kohtaa, ja ilmoittaa meille tarkka paikka, missä ne on kohdannut.

Koska sonnit nähtiin noin kilometrin päässä kantatie 55:stä, kehotetaan Mäntsälän ja Askolan alueella autolla kulkevia valppauteen.

Sonneista tai niiden jäljistä pyydetään ilmoittamaan tilanomistajille Johanna ja Asmo Ratialle (050 368 1463 ja 040 516 3433). Sonnien etsintää jatketaan aamulla yleisövihjeiden pohjalta. 

– Huoli ja murhe sonneista on suuri, tilalliset vetoavat Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat