Vauhdikasta menoa! Koirat kilpailivat surffaamisen mestaruudesta Kaliforniassa – katso ihastuttava video

1:13

Sadat koirafanit ja kymmenet koirat kokoontuivat rannalle Kalifornian Pacificassa lauantaina. Rannalla kisattiin koirien surffauksen maailmanmestaruudesta. 

Koirat kilpailivat surffimestaruudesta eri kokoluokissa – pienet, keskisuuret ja suuret haukut mittelöivät mestaruudesta oman kokoisiaan vastaan. Lajina oli myös tandem-surffaus yhdessä ihmisten kanssa. 

Jeffrey Niebor osallistui kilpailuun 7,5-vuotiaan labradorinnoutaja Charlien kanssa, joka aloitti surffauksen ollessaan kaksivuotias. Charlie sijoittui surffikilpailussa toiseksi suurten koirien luokassa. 

– Meillä on vaan tosi hauskaa ja haluamme tehdä ihmiset iloiseksi, Niebor kuvailee yhteistä harrastustaan koiransa kanssa.

Voiton suurten koirien luokassa vei löytökoira Faith, jonka kilpailuihin toi tämän omistaja James Wall. Löydettäessä pelokas pentu on voittanut pelkonsa ja ratsastaa aaltoja itsevarmasti omistajansa avustuksella. 

– Faith hyppäsi kerran rannalla laudan päälle, eikä paluuta sen jälkeen ole ollut, Wall kommentoi koiransa innostusta. 

Koirien surffitaitoja arvioitiin useiden tekijöiden perusteella, esimerkiksi sillä, kuinka pitkään ne pysyvät laudan päällä. Muita arviointikriteerejä ovat esimerkiksi tekniikka, itseluottamus ja aallon koko. Tekniikassa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että seisooko koira laudan päällä nelinkontin, istuuko se, vai loikoileeko se laudan päällä leppoisasti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja