Vatsa litteäksi? Kokeile näitä ruokia

Haluatko eroon vatsarasvasta? Laita ruokavaliosi kuntoon ja kokeile seuraavia vinkkejä vatsakummun pienentämiseen.

Jos haaveilet litteämmästä vatsasta, voit säännöllisen liikunnan ja runsaan veden juonnin lisäksi kokeilla seuraavien asioiden lisäämistä lautaselle.

Maitotuotteet

Tämä ravintoaineryhmä tekee hyvää luustolle, mutta saattaa auttaa myös hillitsemään vatsakummun kasvamista. Eräässä tutkimuksessa ne ylipainoiset, esivaihdevuosi-ikäiset naiset, jotka nauttivat runsaasti proteiineja ja maitotuotteita, hävittivät vatsarasvastaan yli kaksi kertaa enemmän kuin ne naiset, joiden ruokavaliossa oli vähemmän proteiineja ja maitotuotteita. Tutkijoiden mukaan maitotuotteiden heraproteiini saattaa edistää ruokahalua hillitsevien hormonien vapautumista.

Maitotuotteissa on myös paljon D-vitamiinia ja kalsiumia, jotka ovat tärkeitä aineenvaihdunnan kannalta ja auttavat elimistöä käyttämään energianlähteenään ennen kaikkea rasvaa.

Kokeile esimerkiksi kreikkalaista jogurttia.

Hyvät rasvat

Vatsa saattaa litistyä, kun syöt oikeanlaisia rasvoja. Runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja sisältävät ruoat auttavat elimistöä kehittämään enemmän rasvaa vastaan taistelevia hormoneja. Vatsa pysyy myös kylläisempänä, kun ruoka sisältää hieman näitä rasvoja. Lisäksi runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja sisältävän ruokavalion sekä vatsarasvan ja sairauksien vähäisen määrän väliltä on löydetty yhteys.

Kokeile oliiviöljyä, saksanpähkinöitä, avokadoa tai rouhittuja pellavansiemeniä.

Vihreä tee

Vihreä tee saattaa olla oiva apu rasvanpolttoon. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että ne osallistujat, jotka joivat ainakin kaksi kuppia vihreää teetä päivässä ja harrastivat liikuntaa, pudottivat yli kuusi kertaa enemmän vatsarasvaansa kuin ne, jotka vihreää teetä eivät juoneet. Vihreän teen katekiinit saattavat edistää rasvanpolttoa, arvelevat tutkijat.

Kokeile makeuttamatonta vihreää teetä.

Kuidut

Liukenevat kuidut, joita löytyy esimerkiksi kaurasta, omenoista ja sitrushedelmistä, voivat auttaa vatsarasvan karkottamisessa. Erään tutkimuksen mukaan jokaista päivittäin nautittua 10 gramman kuituannosta kohden sisäelinrasva vähenee 3,7 prosentilla viidessä vuodessa.

Runsaskuituinen ruokavalio, joka sisältää sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua – jota puolestaan löytyy esimerkiksi pähkinöistä, pavuista ja täysjyvästä – auttaa ylläpitämään tasaisia verensokeritasoja. Tämä puolestaan auttaa hillitsemään ruokahalua.

Kokeile vihanneksia, papuja, pähkinöitä, kaurapuuroa, popcornia, ruskeaa riisiä, täysjyväleipää ja -pastaa sekä kokonaisia hedelmiä, kuten omenoita, kuorineen.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: All You

Lue myös:

    Uusimmat