Pysäyttävä näky EM-stadionilla – poliisi veti aseensa esiin

Lauantai-illan EM-neljännesvälierä Saksan ja Tanskan välillä sai kummallisen lopun, kun aseistautunut poliisi joutui ottamaan kiinni stadionin kattotelineisiin kiivenneen naamioituneen miehen.

Saksa voitti Tanskan VAR-draaman täyteisessä ottelussa 2–0-lukemin lauantai-iltana. Ottelu keskeytettiin avausjaksolla ukkosmyrskyn vuoksi, mutta se ei lopulta jäänyt ainoaksi ilmatilan uhaksi tapahtuman aikana.

Osa kannattajista oli vielä stadionilla, kun poliisipartio hajotti väkijoukon saadakseen kattorakenteisiin kiivenneen henkilön alas.

Brittilehti Daily Mail julkaisi videon hämmentävästä tilanteesta, jossa mustiin pukeutunut mies kiipesi korkealle kohti katonrajaa. Hän kantoi selässään reppua ja oli pukeutunut mustaan naamioon.

Mies saatiin lopulta pysähtymään kahden poliisin lähestyessä, kun toinen heistä otti aseensa esiin.

Aseella uhattu kiipeilijä saapui poliisikaksikon luokse, joista toinen laittoi hänet käsirautoihin, poisti naamion tämän kasvoilta ja talutti pois.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Fanit evakuoitiin stadionilta välittömästi tapahtuman jälkeen.

– Miehen henkilöllisyydestä tai motiivista ei voida tällä hetkellä antaa tietoa, poliisi kertoi ottelun jälkeen tapahtuneesta välikohtauksesta.

Turvatoimet puhuttavat

Vaikka uhkatilanne saatiin ripeästi sammutettua, lisää välikohtaus epäilemättä turvallisuushuolia EM-kisojen keskellä.

Viime viikolla Uefa antoi jo lausunnon, jonka mukaan turvatoimia kisastadioneilla tiukennetaan turnausta varjostaneiden kenttävaltausten jälkeen. Portugalin voittaessa Turkin 3-0, sai Cristiano Ronaldo peräänsä ainakin kuusi kentälle rynnännyttä fania.

Saksan poliisi on ollut jo ennen turnauksen alkua erityisen valppaana terrorismin, kiertävien rikollisten ja väkivaltaisten huligaanien suhteen. Poliiseilta on myös kielletty lomien pitäminen turnauksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat