Mainos

"Vastavalmistunut" rahakoira Massi nappasi heti 13 000 euroa

Tullin rahakoira Massi on tehnyt ensimmäisen rahalöydön.

Massi-koira valmistui kesäkuussa Tullin koirakoulun peruskurssilta, ja nyt se nappasi jo Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajalta 13 000 euroa käteistä.

Koira teki löytönsä viime viikon keskiviikkona. Se kiinnitti huomionsa matkustajaan, joka oli tulossa Saksasta Helsingin kautta Bangkokiin. Matkustajalla oli mukanaan 13 000 euroa käteistä, mutta hän ei ollut tehnyt käteisrahailmoitusta. 

Matkustajan tulee ilmoittaa mukanaan kuljettamansa käteisvarat Tullille. Ilmoitusvelvollisuus koskee henkilöitä, jotka kuljettavat mukanaan vähintään 10 000 euron arvosta käteistä rahaa saapuessaan Euroopan yhteisön alueelle tai poistuessaan sieltä. Luottokortteja ei tarvitse ilmoittaa. Asetus on ollut voimassa kaikissa EU:n jäsenmaissa 15. kesäkuuta 2007 alkaen. Käteisen rahan ilmoittamatta jättäminen voi olla suoraan kytköksissä rahanpesuun ja myös mahdolliseen terrorismin rahoittamiseen.

Tullin mukaan 13 000 euroa on nuorelle koiralle hyvä tulos. Massi sai löydöstään palkinnoksi leikkihetken isäntänsä Timon kanssa sekä makoisan luun. 

Tulli käyttää rahakoiria muun muassa harmaan talouden tutkintaan. Koiria tarvitaan erityisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja itärajan rajanylityspaikoilla. 

Tulli on mukana MTV Uutisten ja Porin kaupungin järjestämällä SuomiAreenalla Porissa 16.–18.7.2014. Massin taitoja pääsee ihastelemaan keskiviikkona 16.7. Torilavalla klo 11–11.15 ja suomiareena.fi-lavalla klo 13–13.15. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.