Mainos

Vastasyntynyt vauva haudattiin elävältä Intiassa – tyttölapsi pelastui vain sattumalta: "Lapio osui haudattuun saviruukkuun"

Vastasyntynyt tyttövauva löydettiin elävältä haudattuna pohjoisintialaisesta kylästä Uttar Pradeshin osavaltiossa, uutisoi BBC

Intialaisvauvalla oli järkyttävästä kohtalostaan huolimatta satumainen onni, sillä vauvan selviytyminen oli täysin tuuripeliä. Elävältä haudattu tyttölapsi onnistuttiin löytämään hautausmaalta paikasta, jonne toinen kyläläinen oli saapunut hautaamaan omaa vastikään kuollutta lastaan. 

Vauva oli asetettu saviruukkuun ja haudattu noin 90 senttimetrin syvyyteen. 

– Kun kyläläiset kaivoivat hautaa lapselleen, lapio osui haudattuun saviruukkuun. Ruukun sisältä löytyi elävä vauva, toteaa paikallinen poliisipäällikkö Abhinandan Singh.

Poliisit kiidättivät vastasyntyneen lapsen sairaalaan, missä tyttö on edelleen tehohoidossa.

– Yritämme paikallistaa tyttövauvan vanhempia. Epäilemme, että lapsen hautaaminen on tapahtunut heidän toimestaan, poliisista kerrotaan. 

Intian väestöjakauma on vinoutunut suosimaan poikalapsia, sillä tyttövauvojen koetaan olevan taloudellisia taakkoja vanhemmillensa.

Intia on yrittänyt korjata sukupuolijakaumaa muun muassa kieltämällä lapsen sukupuolen selvittämisen ennen synnytystä, mutta laittomia sukupuolenmääritysklinikoita on yhä ympäri maata. 

Pahin tilanne on köyhissä osavaltioissa etenkin Pohjois-Intiassa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja