Video: Lindström joutui esittelemään vastustamansa lain – omatkin ryöpyttivät ministeriä

Kristilliset arvot puhuttivat Eduskunnassa 2:44

Eduskunnan täysistunnossa on käyty vilkasta keskustelu sukupuolineutraalin avioliittolain vaatimista muutoksista muihin lakeihin.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoi eduskunnassa lähetekeskustelun aluksi suhtautuvansa vastahakoisesti avioliittolain muutokseen, mutta esittelevänsä liitännäislakimuutokset eduskunnalle siitä huolimatta. Lindström sanoo kunniottavansa edellisen eduskunnan tekemää päätöstä.

– Tässä lyhyesti vastahakoisen ministerin esittely. Kantani ei ole muuttunut mihinkään itse asiaan, mutta velvollisuuteni on asia esitellä, hän totesi puheenvuoronsa aluksi.

Lindströn totesi, että kansalaisaloite on omantunnonkysymys, jossa puolueet eivät tavallisesti vaadi ryhmäkuria.

Kovaa kritiikkiä omilta

Lindströmin toiminta herätti kuitenkin kritiikkiä jopa hänen omiensa keskuudessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko arvosteli sitä, että lakimuutoksia ajetaan nopeasti vieläpä perussuomalaisten ministerien voimin. Hän tiedusteli, miksi ministerit eivät tuo eduskuntaan vain oikeaksi kokemiaan lakeja. Niikko vetosi myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kristillisiin arvoihin.

– Olette molemmat tunnustavia kristittyjä. Missä on Jumalanpelkonne tai uskonne juuret, ihmisten mielipiteissä vai Jumalan sanassa, Niikko kysyi puheenvuorossaan.

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka muistutti, että arkkipiispa Kari Mäkinen iloitsi lakimuutoksesta.

Perussuomalaisten Pentti Oinonen puolestaan sanoi, arkkipiispan kannanotot johtivat eroaaltoon kirkosta.

Vihreiden Jani Toivola paheksui Niikon sanavalintoja ja sitä, että Lindström ilmoitti heti keskustelun aluksi suhtautuvansa asiaan vastentahtoisesti.

Jutun alussa olevasta videosta voit kuulla tarkemmin esimerkiksi kansanedustaja Mika Niikon puheenvuoroa.

Keskustelua voi seurata suorana eduskunnan sivuilla

Lue myös:

    Uusimmat