Mainos

Vastaanottokeskuksia nousee kuin sieniä sateella – videoraportti Kirkkonummelta

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvaisen mukaan perjantaina avattu Evitskogin vastaanottokeskus ei vielä riitä alkuunkaan turvapaikanhakijoiden tulvaan.

– Meille tuli jo viime viikonlopuna aikana taas sata uutta turvapaikanhakijaa Helsinkiin.  Pääkaupunkiseudun vastaanottokeskusyksiköissä on yli paikoilla taas jo kaksisataa hakijaa eikä loppua näy.

– Onneksi saimme nopealla aikataululla tämän paikan. Olimme käyneet jo pidemmän aikaa neuvotteluja Evitskogin hostellin kiinteistön omistajan kanssa. Nyt pyrimme järjestämään käytännön arjen tällä, lisää Kuuluvainen.

Näin turvapaikanhakijoiden arki pyörii

– Toimintaa on pyöritetty vasta kolme arkipäivää. Ensimmäiset bussikuljetukset Helsinkiin on saatu järjestettyä. Bussi vie aamulla ja tuo illalla takaisin. Näin turvapaikanhakijat pääsevät viranomaisten puhutteluihin ja hoitamaan asioitaan. 

Helsingin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajan Kati Vahteran mukaan käytännön asioita järjestellään koko ajan. 

– Ensi alkuun bussi kulkee kerran päivässä, mutta katsotaan tarvitaanko kyytejä useampia. Jokainen turvapaikanhakija saa ruuan ja majoituksen, mutta rahaa kuukaudessa omaan henkilökohtaiseen käyttöön tulee vain vajaa sata euroa, lisää Vahtera.

Uusista keskuksista neuvotellaan

Kuuluvaisen mukaan Kirkkonummella perjantaina avatusta vastaanottokeskuksesta tulee näillä näkymin pidempi aikainen keskus kuin nyt sovittu kolme kuukautta.

– Jos hakijoita tulee tällä tahdilla, niin keskuksia tarvitaan kaikkialle lisää. Nyt avattiin jo kaksi loppuvuodesta suljettua keskusta uudelleen. Viimeksi samanlainen tilanne oli 2009, mutta silloin meillä oli tilaa muun Suomen keskuksissa. Nyt myös siellä on täyttä.

– Käymme parhaillaan neuvotteluja useamman tahon kanssa pääkaupunkiseudulla. Tarvitsemme tänne kaksi tai jopa kolmekin uutta keskusta ihan lähiaikoina. Tilanne on nyt tällainen eikä muutosta näy, päättää Kuuluvainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.