Hostellin edustaja paljastaa: Yllättävä käänne virolaisten työmiesten asuntojupakassa

Evitskogin eli Nordic Lake hostellin edustaja Annika Vaikla selittää virolaisten keikkamiesten kohtaloa 1:10

Virolaislehdet ovat kohisseet virolaisten työmiesten ulosheitosta pitkäaikaisista asunnoistaan Kirkkonummella. MTV Uutiset kävi paikan päällä, jossa hostellin edustaja Annika Vaikla ihmetteli suuresti ulosheittoväitteitä.

– Kukaan virolaislehdistä ei ole meille soittanut ja kysynyt, mikä tilanne oikeasti on. Tässä on kyse muutaman kiukkuisen keikkamiehen väitteistä, jotka virolaismedia on uskonut. Kukaan toimittaja ei sieltä ole meille soittanut.

– Saimme kiinteistön omistajalta tiedon uudesta vuokrasopimuksesta vastaanottokeskuksen kanssa keskiviikkona. Minä vastaan täällä Evitskogissa käytännön toiminnan pyörittämisestä Nordic Lake hostellin edustajana. Päätin siinä vaiheessa, että huoneet vapautuvat turvapaikanhakijoille pikku hiljaa, valaisee Vaikla.

Osa keikkamiehistä lensi ulos

Vaiklan mukaan he joutuivat tekemään pikaisesti päätöksen, miten tilaa saadaan turvapaikanhakijoille.

– Saimme keskiviikkona tiedon, että perjantaina meille tulee turvapaikanhakijoita. Tässä vaiheessa päätin, että ensimmäisenä lähtevät ne virolaiset, jotka eivät ole maksaneet laskujaan. Heillä oli rästissä vuokria. He joutuivat aika lyhyellä varoitusajalla poistumaan, koska uudet asukkaat tulivat jo perjantaina.

– Ensi vaiheessa meille tuli 250 turvapaikanhakijaa, mutta paikkoja on kaikkiaan 300. Osa on tämän vuoksi majoitettuina urheiluhalliin, jonne mahtuisi kaikkiaan kaikkiaan 150 henkeä paloturvallisuusviranomaisten mukaan. Nyt siellä on ehkä parisen kymmentä. Kaikki asukkaat ovat nuoria miehiä.

– Miesten käytössä on urheilutilat, sauna ja suihkut ja biljardi. Me laitamme heille aamiaisen, lounaan ja päivällisen, kertoo toiminnan uudelleen järjestellyt Vakla.

Loputkin virolaiset lähtevät kuun lopussa

Vaklan mukaan loputkin virolaiset ja muut asiakkaat lähtevät sitä mukaa, kun heidän varauksensa päättyvät.

– Meille ei valitettavasti mahdu enää kuin turvapaikanhakijat. Omistaja on vuokrannut tilat ensi alkuun ainakin kolmeksi kuukaudeksi vastaanottokeskuksen käyttöön, toteaa Vakla.

Lue myös:

    Uusimmat