Mainos

Kirkkonummelle toinen vastaanottokeskus – hotelliin 300 turvapaikanhakijaa

Kirkkonummelle avataan toinenkin vastaanottokeskus. Maahanmuuttovirasto on vuokrannut Hotelli Aavarannan Oitinmäestä.

Hotelliin odotetaan saapuvan loppuviikosta 300 turvapaikanhakijaa. Tarkempaa ajankohtaa SPR:stä ei haluta kertoa. Järjestö etsii parhaillaan vapaaehtoisia auttamaan majoituksessa.

– Etsimme ohjaavia lisäkäsiä muutaman ensimmäisen viikon ajaksi. Tätä vauhtia kun näitä vastaanottokeskuksia availlaan niin emme ehdi normaalia henkilökunnan rekrytointia tehdä, kertoo SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

– Aloitamme minimihenkilökunnalla ja se vapaaehtoisjoukko on lisähenkilökuntaa. He auttavat sen toiminnan mahdollistamisesta. Kun uudet ihmiset tulevat, he tarvitsevat paljon apua siinä, että missä he ovat ja mistä löytyy mitäkin, Kaukiainen lisää.

Asukkaille tiedotustilaisuus

Alueen asukkaille on tarkoitus järjestää vastaanottokeskuksen avaamisesta tiedotustilaisuus, mutta se ehditään järjestää vasta keskuksen avauduttua.

– Tässä mennään nyt koko ajan väärässä järjestyksessä tämän valtavan kiireen takia. Koska näitä keskuksia joudutaan perustamaan lennossa, emme ehdi järjestämään näitä tilaisuuksia etukäteen, kertoo Kaukiainen.

Kirkkonummella toimii jo yksi vastaanottokeskus Evitskogissa, jota pyörittää Helsingin kaupunki.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kirkkonummen paikallislehti Viisykkönen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.