Vastaamon tietomurron epäilty on nyt Europolin etsityimpien rikollisten listalla – tässä hän on

Vastaamon tietomurron epäilty on nyt Europolin etsityimpien rikollisten listalla – tässä hän on 1:08
Vastaamon tietomurron epäilty on nyt Europolin etsityimpien rikollisten listalla

Vastaamon tietomurrosta epäilty Aleksanteri Tomminpoika Kivimäki on nostettu Europolin etsityimpien rikollisten listalle. Julkisuudessa mies on ollut aiemmalla etunimellään Julius.

Poliisi on julkaissut Europolin välityksellä uusia kuvia miehestä. Aiemmin tiedotusvälineissä on ollut miehestä vain lähes 10 vuotta vanha kuva. 

Europolin etsintäkuulutuksen mukaan Kivimäki on 192 senttiä pitkä ja vihreäsilmäinen. Kuvissa miehellä on pitkähköt hiukset. Kuvista uudemmassa hiukset on vaalennettu ilmeisesti värjäämällä.

Ilmoituksessa kerrotaan, että miestä epäillään muun muassa törkeästä tietomurrosta, törkeästä kiristyksen yrityksestä sekä törkeästä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Rikosepäilyt liittyvät psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon, jossa yrityksen asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja levitettiin pimeään verkkoon syksyllä 2020.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Kivimäen poissaolevana. Miehestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys ja Interpolin Red Notice, eli eräänlainen kansainvälinen etsintäkuulutus.

MTV:n Rikostoimittajat ruoti Vastaamo-tapausta Uutisaamussa keskiviikkona. Rikostoimittajien mielestä tietomurrosta epäiltyä ei tulisi tituleerata "tähtihakkeriksi", sillä tietomurtoon ei liity minkäänlaista glamouria. Katso keskustelu alta:

MTV:n rikostoimittajat: Vastaamo-tapauksen kirjavat käänteet 9:53


Lue myös:

    Uusimmat