Vasemmistoliiton Misha Dellinger puolustautuu: "Väkivaltatviitit eivät ole omiani, tuomitsen väkivallan ja sillä uhkailun"

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger joutui tänään kielteisen julkisuuden pyöritykseen, kun hänen kerrottiin tviitanneen väkivaltaa ihannoivia viestejä. Nyt Dellinger puolustautuu Twitter-tilillään, joka aiemmin oli avoin vain seuraajille.

Dellingerin väitettiin kirjoittaneen viestit nyt jo poistetulla @huggywuggy2-tilillä. Viestejä on levitetty kuvakaappauksina.

– Uutisointi on antanut kuvan, että pitäisin väkivaltaa tai sillä uhkailua hyväksyttävänä. En pidä, eivätkä (huggywuggy2) tilin väkivaltatviitit ole kirjoittamiani tai vastaa arvojani. Tuomitsen kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Tili on anonyymitili, jossa on useita käyttäjiä, Dellinger kirjoittaa.

Viesteissä kutsutaan muun muassa perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista. Kiistanalaiset viestit on lähetetty vuosina 2016 ja 2017.

– Pyydän nöyrästi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltani ja vasemmistoliiton äänestäjiltä asian ympärille syntynyttä kohua, Dellinger jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja