Varusmies Milla Arosen murhasta syytetty mies ei uskonut yhden nyrkiniskun tappavan: "Yhtäkkiä hän ei huutanut enää mitään takaisin – sitten iski todellinen paniikki"

"Sitten näytin hänelle sieltä asioita ja rahastoja, esitin tietäväni jotain niistä"– Arosen murhasta syyttetty mies pääsi ääneen oikeudessa, kertoma on karua kuultavaa 6:38
Perjantaina oikeudenkäynnissä kuultiin Milla Arosen murhasta syytettyä miestä. Näin MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén luonnehti oikeudenkäynnin kulkua MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Varusmies Milla Arosen murhasta syytetty 24-vuotias mies pääsi tänään itse ääneen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Rikos tapahtui viime kesäkuussa Somerolla Oinasjärventiellä.

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa Milla Arosen kuoleman, mutta hän kiistää tappaneensa tai murhanneensa tätä. Syyttäjän mukaan mies murhasi naisen talousvaikeuksiensa takia.

Töitä vain jaksoittain

24-vuotias mies teki asbestitöitä keväällä 2019, mutta hänen työnsä päättyivät viime toukokuussa. Työttömyysjakso ei ollut kuitenkaan miehelle mikään kovin suuri yllätys, koska hänen työhönsä kuului se, että töitä oli jaksoittain.

Miehellä oli kuitenkin talousvaikeuksia eikä hän saanut omiin nimiinsä lainaa.

Mies oli muuttanut Somerolle runsaat kuusi vuotta sitten. Hän vietti vapaa-aikaansa kavereidensa kanssa ja kävi usein salilla. Töissä hän kävi Tampereella.

Milla Arosen katoamisen ja kuoleman aikaan mies oli jo uudessa parisuhteessa ja hän asui avoliitossa uuden puolisonsa kanssa. Silti hän piti välillä yhteyttä Millaan, salaa uudelta naisystävältään.

Alkoholia mies kertoi oikeudessa käyttävänsä todella harvoin, vain noin 5-6 kertaa vuodessa.

– Alkoholi ei sopinut yhteen saliharrastukseni kanssa. Sali oli minulle aina tärkeintä, ja se meni kaiken edelle.

Mies harrasti voimannostoa ja sen vuoksi hän myös käytti hormoneja, kuten steroideja.

Ex-pariskunta riiteli usein

Mies seurusteli Milla Arosen kanssa pari vuotta. Jo suhteen aikana pariskunta erosi kerran, mutta palasi yhteen. Lopullinen ero tuli keväällä 2017. Miehen mukaan hän jätti Millan.

Eron jälkeen mies aloitti heti uuden suhteen. Tuolloin hän ei ollut yhteydessä Millan kanssa, mutta myöhemmin he alkoivat taas olemaan yhteydessä.

– Milla oli minulle tuohtunut, koska heti eron jälkeen minulle tuli uusi nainen. Riitelimme paljon jo suhteemme aikana. Meillä oli paljon riitaa siitä, että en ollut koskaan kotona. Lähdin aamulla aina jo viideltä töihin ja tulin vasta illalla yhdeksän aikaan kotiin, koska töiden jälkeen menin salille, mies kertoi.

Välillä yhteys katkesi ja syntyi taas uudestaan

Murhasta syytetyn miehen mukaan Aronen laittoi useita kertoja eron jälkeen häneen välit poikki sosiaalisen median eri kanavissa, mutta yhteys syntyi aina uudelleen.

– Milla alkoi seurata minua Instagramissa ja sitten hän taas lakkasi seuraamasta. Sama oli muualla somessa. Välillä hän esti minut siellä ja välillä taas salli yhteydenotot.

Perjantaina 7. kesäkuuta viime vuonna ex-pariskunta oli miehen mukaan viestitellyt ja sopinut näkevänsä illalla. Aronen oli tuolloin pääsemässä lomille varuskunnasta.

Illalla mies haki Arosen autonsa kyytiin.

– Minulla oli ideana, että saisin tietooni hänen verkkopankkitunnuksensa, jotta voisin hakea hänen nimissään lainaa. Tarkoitukseni oli, että saisin myös lainata häneltä pankkikorttia ja saisin selville kortin tunnusluvun.

Huijasi tietävänsä rahastoista

Tuona perjantai-iltana ex-pariskunta ajeli ristiin rastiin. Jossain vaiheessa mies kertoi Aroselle, että hän oli pelaillut rahastojen kanssa ja kiinnostaisiko tätä sellainen. Mies sanoi, että siitä voisi saada nopeasti rahaa.

Aronen kiinnostui ja mies pyysi häntä kirjautumaan verkkopankkiinsa.

– Tässä kohtaa sain urkittua Millalta käyttäjätunnuksen verkkopankkiin. Sitten näytin hänelle sieltä asioita ja rahastoja, esitin tietäväni jotain niistä.

Mies vei Arosen aamuyöllä tämän kotiin Somerolle.

Ex-parille tuli sanaharkkaa

Viestittely jatkui seuraavana päivänä. Illalla yhdentoista jälkeen Aronen laittoi miehelle viestiä, että he voisivat lähteä taas ajelemaan.

– Hain Arosen ja tarkoituksenani oli ajaa Kivihoviin huoltoasemalle pankkiautomaatille. Ongelma oli kuitenkin, että en enää muistanut tunnuslukua edelliseltä illalta.

Matka alkoi, mutta se ei ehtinyt jatkua kovin pitkälle.

– Meille tuli sanaharkkaa. Aronen alkoi nostaa esiin vanhoja asioita. Hän sanoi, että olen pilannut hänen elämänsä. Väänsimme samoista asioista kuin seurusteluaikaan. Minä en jaksanut enää niistä vääntää, hermot menee tosi herkästi näistä asioista, mies kertoi.

Miehen mukaan Aronen jatkoi asioista jankkaamista. Somerniemen ohitettuaan miehellä meni hermot totaalisesti.

– Käänsin auton ja ajattelin, että nyt saa riittää, en jaksa enää vääntää. Siinä sitten molemmat rauhoituimme ja puhuimme taas niitä näitä. 

Piti saada tunnusluvut

Mies alkoi miettiä taas miten hän saisi pankkikortin tunnusluvun haltuunsa. Hän alkoi jälleen puhua rahastoista. Tällä tavalla mies sai huijattua Arosen kirjautumaan verkkopankkiinsa.

– Milla näpytteli numerot niin nopeasti, etten ehtinyt nähdä tunnuksia. Hetken näytin jotain hänen puhelimestaan ja ehdotin, että kirjaudutaan minun puhelimellani, koska osaan käyttää sitä paremmin.

Aronen kertoi verkkopankkinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan miehelle, ja tämä pääsi kirjautumaan sisään verkkopankkiin. Hetken aikaa ex-pari keskusteli taas rahastoista.

Kova riita vanhoista asioista

Matka jatkui kohti Someroa. Mies kysyi taas Aroselta, kävisivätkö he Kivihovissa bensa-asemalla kahvilla. Aronen myöntyi. Mies halusi päästä nostamaan rahaa.

Matkalla alkoi taas riitely vanhoista asioista. Miehen pinna alkoi kiristyä. Myös Arosella alkoi miehen mukaan hermot ja tämä halusi pysähtyä tupakalle.

– Pysäytin auton tien reunaan. Aronen hyppäsi autosta ulos. Ajattelin ensin, että en mene ulos ollenkaan, mutta nousin sitten kuitenkin.

Sanaharkka jatkui ja ex-pariskunta huusi toisilleen miehen mukaan "kurkku suorana".

– Jossain vaiheessa se kärjistyi niin pahaksi, että mulla loppui pinna kesken. Siinä kohtaa äkkipikaistuksissa huitaisin Arosta nyrkillä. Käännyin tilanteesta pois heti ja jatkoin huutamista. Kävelin hetken matkaa poispäin. Sitten hiljeni. Aronen ei enää huutanut mitään takaisin.

Mies kääntyi ympäri ja huomasi, että Aronen makasi maassa kasvot maahan päin.

– Mietin, mitäköhän kävi. Totesin Aroselle, että lopeta, tuo ei ole enää hauskaa, mutta hän ei vastannut mitenkään.

Mies käänsi naisen selälleen maassa ja huomasi, että tältä tuli verta naamasta eikä hän reagoinut mihinkään.

– Siinä kohtaa iski he***tinmoinen paniikki. Koitin pulssia monestakin kohtaa, mutta en löytänyt sitä. Sitten iski todellinen paniikki, kun ymmärsin mitä on tapahtunut.

Mietti ensin, että apua pitäisi soittaa

Mies mietti, että hänen pitäisi soittaa apua. Mutta heti perään hän ajatteli, että eihän apu enää auta Arosta, joka oli hengetön.

– Mietin, että ei kukaan usko minua. Että vankila kutsuu loppuelämän. Olin pitkään siinä ja mietin mitä teen. En sitten soittanut apua.

Aika tuntui ikuisuudelta. Lopulta mies nosti Arosen ruumiin auton takaluukkuun.

– Ajoin jonkun matkaa eteenpäin.

Mies ryhtyi tekemään Arosen puhelimella tämän nimissä lainahakemuksia.

– Ajattelin, että jos vain saisin rahaa tarpeeksi, niin voisin paeta ulkomaille.

Ongelma oli, että mies ei tiennyt Arosen pankkikortin tunnuslukua, joten rahan nostaminen tililtä olisi mahdotonta.

Ensimmäiset lainahakemukset hylättiin.

Syyttäjän mukaan mies yritti hakea lainaa yhteensä yli 57 000 euron edestä. Hän onnistui saamaan lainaa vain 2500 euroa.

Muisti vanhempiensa lähellä sijaitsevan roskiksen

Mies meni lopulta takaisin kotiinsa ja parkkeerasi autonsa katokseen. Ruumis oli yhä takakontissa.

Aamuyön tunteina mies kävi laittamassa säkkejä Arosen ruumiin ympärille. Samalla hän myös maalasi auton takaikkunat spraymaalilla, koska kirkkaalla ilmalla ihmiset olisivat voineet nähdä takakontissa maanneen ruumiin.

– Aloin miettiä, missä olisi iso roskis mihin voisin heittää ruumiin.

Mies muisti, että hänen vanhempiensa kodin lähellä on suuri yleinen roskis.

Aamuseitsemältä hän lähti pankkiautomaatille toisella autolla. Mies yritti nostaa rahaa Arosen pankkikortilla, mutta tunnusluku ei täsmännyt. Tässä kohtaa hän tallentui huppu päässään valvontakameran kuviin.

Mies palasi kotiin, haki Volvonsa ja ajoi Saloon vanhempiensa luo.

– Isä oli verstaalla hommissa kuten aina. Juteltiin ja sanoin, että tuon latoon turhia tavaroita.

Mies tyhjensi autonsa tavaroita ja lähti. Kotimatkalla mies heitti Arosen ruumiin jätesäkissä roskikseen.

– Minun ei ollut tarkoitus satuttaa häntä. Koko kesän minulla oli ahdistunut olo enkä saanut nukuttua. Kävin koiran kanssa öisin lenkillä ja mietin, mitä oli tapahtunut.

Poliisille kertominen helpotti hieman

Viime kesän aikana mies kertoi miettineensä, että hän menisi itse kertomaan poliisille tapahtuneesta. Sitä hän ei kuitenkaan tehnyt.

Elokuun lopulla poliisit ottivat hänet kiinni, mutta vasta joulukuussa hän paljasti aiheuttaneensa Arosen kuoleman.

– Siinä kohtaa olo vähän helpottui, kun sain sen kerrottua.

Mies ei voinut uskoa, että yksi nyrkinlyönti saattoi tappaa Arosen.

– En todellakaan voinut uskoa sitä. En muista kummalla kädellä löin. Se oli niin nopea tilanne.

Mies kuvaili lyönnin olleen kuitenkin voimakas.

Mies kertoi oikeudessa olleensa Arosen kuoleman jälkeen todella paniikissa, mutta syyttäjä kyseenalaisti tämän, koska mies kykeni kuitenkin tekemään useita lainahakemuksia.

Lue myös:

    Uusimmat