MTV oikeudessa: Varusmies Milla Arosen murhasta syytetty ex-poikaystävä peitti itsensä – syyttäjä pitää murhan syynä epätoivoista rahapulaa

Milla Arosen surmannut ex-poikaystävä oikeuden edessä –  MTV paikalla käräjäoikeudessa 9:49
Milla Arosen surmannut ex-poikaystävä oikeuden edessä – MTV paikalla käräjäoikeudessa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus alkoi tänä aamuna käsitellä Milla Arosen murhajuttua, josta syytetään vuonna 1995 syntynyttä miestä. Henkirikos tapahtui viime kesänä Somerolla Oinasjärventiellä.

Varusmies Milla Aronen, 21, katosi viime vuoden kesäkuussa. Tapausta tutkittiin katoamisena kuukausia, kunnes viime vuoden elokuun lopussa poliisi otti kiinni Arosen entisen poikaystävän, vuonna 1995 syntyneen miehen. Joulukuussa mies tunnusti aiheuttaneensa ex-tyttöystävänsä kuoleman, mutta ruumis on edelleen kateissa.

Nuori mies astui tänään oikeuden eteen. Hän peitti päänsä viininpunaisella hupparilla, kun kuvaajat olivat salissa.

Taloudellisia vaikeuksia

Syyttäjän mukaan henkirikos tapahtui syytetyn talousongelmien takia. Syytetty mies sai viime vuoden toukokuussa tietää silloisen työsuhteensa päättymisestä ja toukokuun lopussa miehellä ei ollut enää mahdollisuutta selvitä menoistaan.

Miehen taloudellinen tilanne oli huono. Velkoja oli kertynyt suuri määrä useiden vuosien aikana. Kesäkuun alussa hän yritti hakea pikalainaa, mutta hän ei saanut sitä.

Kesän alussa mies sai yhteyden entiseen tyttöystäväänsä Milla Aroseen ja ex-pariskunta kävi autoajeluilla. Miehen tarkoitus oli saada Millalta verkkopankkitunnukset ja saada tältä rahaa ja tämän nimissä pikalainoja.

Mies tiesi, ettei Aronen suostuisi lainaamaan rahaa vapaaehtoisesti.

MTV oikeudessa: Varusmies Milla Arosen murhasta syytetty ex-poikaystävä peitti itsensä 0:30
Katso video oikeudenkäynnin alusta. Syytetty mies peitteli kasvonsa hupparilla.

Löi naista nyrkillä

9. kesäkuuta vastaisena yönä mies ajeli taas Arosen kanssa, ja tämä ajelu päättyi lopulta Arosen kuolemaan. Mies kertoi itse kuulusteluissa lyöneensä naista nyrkillä, jolloin tämä meni hengettömäksi.*

Rikos tapahtui Oinasjärventiellä Hossojankulman alueella, minne mies oli pysäyttänyt autonsa.

Arosen kuoleman jälkeen mies sai käyttöönsä Arosen matkapuhelimen, verkkopankkitunnukset ja pankkikortin.

Mies teki lainahakemuksia ainakin 57 400 euron edestä Milla Arosen nimissä.

Hakemusten perusteella Aroselle myönnettiin 2500 euron laina, mikä maksettiin hänen tililleen. Mies ei kuitenkaan saanut rahoja haltuunsa.

Syytteen mukaan mies hävitti Arosen ruumiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla. Ruumis on yhä kateissa. Tämän vuoksi miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan Arosen mahdollisuudet puolustautua väkivaltaa vastaan olivat heikot, koska nuori nainen oli fyysisesti huomattavasti ex-poikaystäväänsä pienempi.

Syyttäjän mukaan teko tehtiin vakaasti harkiten, sillä mies tappoi Arosen etukäteen tekemänsä suunnitelman perusteella.

Mies kiistää tappamisen tarkoituksen

Mies kiistää tappaneensa Arosen, mutta hän myöntää aiheuttaneensa naisen kuoleman.

– Syytetty löi Arosta kerran nyrkillä kasvojen alueelle, mutta hänen tarkoituksensa ei ollut tappaa tätä. Lyönnin voimasta nainen kaatui maahan. Miehen tarkoitus oli saada tietoonsa Arosen verkkopankkitunnukset ja muut tiedot, joilla hän voisi hakea lainaa tämän nimissä. Hänen tarkoituksensa ei kuitenkaan ollut surmata naista, miehen asianajaja Kari Ek sanoi oikeudessa.

Ekin mukaan miehellä ei ollut mitään etukäteistä suunnitelmaa Arosen surmaamisesta eikä tappaminen ollut vaihtoehtona.

– Rahojen saaminen ja pikavipit eivät liity tappamiseen eikä tappaminen ollut hänen tarkoituksensa.

Puolustuksen mukaan mies toimi paniikissa sen jälkeen, kun hän huomasi Arosen kuolleen. Tässä vaiheessa mies aikoi hakea ex-tyttöystävänsä nimissä riittävästi rahaa, jotta hän pystyisi pakenemaan ulkomaille.

Haki lainaa Arosen nimellä

Murhan lisäksi miestä syytetään törkeän petoksen yrityksestä, koska hän erehdytti lainoja hakiessaan useita eri lainanmyöntäjiä henkilöllisyydestään. Syyttäjän mukaan todellisuudessa miehellä ei olisi ollut kykyä tai aikomustakaan maksaa lainoja takaisin.

Mies haki lainoja yhteensä ainakin 57 400 euron edestä.

Miestä syytetään myös maksuvälinepetoksesta, koska hän käytti Arosen maksuvälinettä ilman sen laillisen haltijan lupaa. Mies yritti nostaa Arosen pankkikortilla 1000 euroa tämän tililtä, mutta nosto ei onnistunut, koska mies ei tiennyt pankkikortin tunnuslukua. Tämä nosto tehtiin Arosen kuoleman jälkeen.

*Juttua muokattu 14.5. kello 14.50: Epäilty ei ole myöntänyt tahallista henkirikosta eli surmaa, vaan ainoastaan uhrin kuolemaan johtaneen menettelyn.

Lue myös:

    Uusimmat