Mainos

Varoituskartta loistaa oranssia ja keltaista: Voimakkaat tuulet riepottelevat yhä Suomea – merellä aallot nousevat kuusimetrisiksi

Ilmatieteen laitos varoittaa muun muassa voimakkaista tuulista sekä erittäin huonosta ajokelistä maan etelä- ja itäosissa. Merialueilla on paikoittain voimassa myrskyvaroitus.

Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaasta tuulesta ja huonosta ajokelistä maan etelä- ja itäosissa iltapäivällä. Tuulen nopeus puuskissa yltää jopa 20 metriin sekunnissa. Voimakas tuuli voi katkaista puiden oksia ja vaikeuttaa ulkona liikkumista.

Tuulivaroitus on voimassa Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Erittäin huonoksi ajokeli muuttuu iltapäivällä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Tuulet heikkenevät iltaa kohti, eikä voimakkaampia puuskia ole enää odotettavissa.

Meren pauhu on kovaa ja puuskittaista

Ilmatieteen laitos varoittaa myös rajusta merenkäynnistä, joka saattaa aiheuttaa vaikeuksia ja vaaratilanteita meriliikenteelle. Myrskyvaroitus on voimassa eteläisillä ja lounaisilla merialueilla iltapäivällä ja illalla.

Voimakkainta tuuli on Pohjois-Itämeren itä ja länsiosissa. Myrskyvaroitus on voimassa myös Suomenlahden länsiosassa, Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämeren eteläosa.

Pahimmillaan meren pauhu on kovaa ja puuskittaista. Myös pärske heikentää näkyvyyttä, ja merenpinta on valkoisena vaahdosta. Lisäksi merellä kohdataan paikoin jopa kuusimetristä aallokkoa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja