Varo näitä uudenvuoden laihdutuslupauksia!

Osa laihduttamiseen liittyvistä lupauksista kannattaa jättää unholaan.

Usein vuoden vaihtuessa ihmiset lupaavat kiinnittää enemmän huomiota terveyteensä. Muutamia lupauksia sen suhteen ei kuitenkaan kannata tehdä.

"Laihdutan kymmenen kiloa"

Lupauksia tehdessä ei kannata haukata liian isoa palaa kerrallaan. Lupaa itsellesi enemmin, että laihdut esimerkiksi puoli kilo viikossa.

"En enää syö ravintoloissa"

Ei kannata jättää ravintola-iltoja ystävien kanssa välistä hurjan lupauksen takia. Tai mennä ravintolaan ja olla syömättä mitään. Ravintoloista saa myös suhteellisen terveellisiäkin vaihtoehtoja, joten suosi siis niitä.

"Syön vain 900 kilokaloria päivässä"

Toki vähemmän kilokaloreita syövät henkilöt laihtuvat nopeasti, mutta turhan kevyt ruokavalio ei kuitenkaan tee hyvää kunnollesi. Nälkä ja kiukku saavat henkilön takuulla ahmimaan äärimmäisen paljon vastaavaisuudessa.

"Mehudieetti olkoon ystäväni"

Joulun jälkeen ihmiset ryhtyvät usein paastoamaan, mutta tällainen radikaali muutos ruokavaliossa ei luultavasti tule tehoamaan. Osan aterioista voit toki yrittää vaihtaa ravitseviin mehuihin, mutta on tärkeää myös syödä esimerkiksi kuituja ja proteiineja ruoan yhteydessä.

"Ryhdyn kasvissyöjäksi"

Laihdutuksessa suurin rooli on sillä, että kulutat normaalia enemmän. Lihan poistaminen ruokavaliossa ei takaa sitä, että söisit vähemmän kilokaloreita. Sinun ei siis tarvitse jättää lihaa ruokavaliostasi kilokaloreiden pelosta johtuen.

"En syö roskaruokaa"

Vuodenvaihteen aikana ihmiset usein toivovat suurta muutosta ruokavalioonsa, mutta sinun ei silti tarvitse jättää roskaruokaa ruokavaliostasi kokonaan. Usein niistä asioista haaveillaan eniten, mitä ei voi saada. Älä siis tee roskaruoasta tällaista vaikeasti tavoiteltavaa kohdetta.

"En syö aamupalaa"

Usein ihmiset jättävät aamupalan välistä, jotta säästävät siinä muutaman kilokalorin. Tämä ei tutkimusten mukaan kuitenkaan kannata, sillä muutoin tulee ahmittua lounaan aikana.

"En syö enää yhdeksän jälkeen"

Ei ole juuri mitään sääntöä siihen monelta ei enää saisi syödä. Tärkeämpään on, että syö vain silloin kuin on oikeasti nälkä. Aterioiden välistä jättäminen ja nälkäisenä nukkumaan meneminen eivät ole hyviä ideoita ja saavat usein ihmisen myös ahmimaan kaikkea nenän eteen sattuvaa.

"Käyn salilla joka päivä"

Päivittäinen salilla käyminen saattaa vaikuttaa hyvältä idealta kilojen karistaminen mielessä pitäen, mutta ei kuitenkaan tätä ole. Pian into nimittäin laskee ja siellä jaksaa käydä yhä harvemmin ja harvemmin. Harrasta monipuolisesti, jotta urheileminen tuntuu nautinnolliselta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja