Varo mustaa jäätä – ja neljä muuta muistutusta syysautoiluun!

Ilmat valitettavasti viilenevät syksyn tullen yllättävän nopeasti. Se tuottaa monenlaisia haasteita autoilijoille.

Pyysimme Liikenteen turvallisuusviraston Trafin asiantuntijalta Jussi Pohjoselta vinkit jokaisen autoilijan avuksi syksyyn. Tässä ne ovat:

1.

Tarkasta renkaiden kunto: Vesiliirron vaara on sitä suurempi, mitä pienempi on renkaan kulutuspinnan urasyvyys. Kesärenkaan lakisääteinen urasyvyys 1,6 mm on todella vähän ja sellaisen renkaan pito on jo huomattavan heikko

2.

Näe. Hämärän, pimeyden ja sateiden myötä näkyvyys heikkenee. Tarkasta, että säiliössä on pakkasen kestävää lasinpesunestettä. Tarvittaessa kannattaa vaihtaa kesän kuivattamat lasinpyyhkijän sulat toimiviin. Myös tuulilasi kannattaa tarkastaa, kiveniskemät kannattaa korjauttaa heti ennen kuin ne leviävät halkeamiksi.

3.

Näy. Tarkasta valojen kunto, vaihda tai vaihdata palaneet polttimot. Tutustu siihen miten autosi valot toimivat. Mieti ajaessasi ovatko päiväajovalot riittävät vallitseviin olosuhteisiin.

4.

Mukauta ajotapasi vallitseviin olosuhteisiin, renkaiden kunnon ohella ajonopeus on ratkaiseva tekijä vesiliirron ehkäisemisessä

5.

Ennakoi. Seuraa sääennusteita ja havainnoi olosuhteiden muutoksia etenkin jos liikut iltaisin ja öisin. Mustaa jäätä saattaa muodostua kun lämpötila laskee öisin.

---

Pikku-Jasperin suuri unelma toteutui!

Jasperin, 7, unelma toteutui: Vierailu autotehtaalla! 3:59

Lue myös:

    Uusimmat