Varo huonoa kesäihoa – 10 vinkkiä lomalaiselle

On taas se aika vuodesta, kun suomalaiset alkavat valmistautua kesäloman viettoon. Lomallakin on hyvä muistaa pitää ihoasiat kunnossa. Poimi kesäiset ihonhoitovinkit ja tunne hehku kasvoillasi.

Suojaaminen, helliminen ja lepuuttaminen ovat kesän tärkeimpiä ihonhoitovinkkejä. Suomen puhtaiden järvien, luonnon ja saunakulttuurin keskellä on helppo ottaa aikaa kauneuden- ja ihonhoidolle. Vaikka lähtisit lomalla ulkomaillekin, on syytä huolehtia ihonhoidon perusasioista, joiden ansiosta pysyt hehkeänä vaihtelevissakin olosuhteissa, lämpötiloissa ja matkustusvälineissä. Poimi kesälomalaisen ihonhoitovinkit!

1. Sauno

Saunominen virkistää ja hoitaa kehosi kuntoon. Sauna on sopii loistavasti kauneudenhoitoon. Sen lisäksi että se rentouttaa ja kaunistaa, se auttaa myös poistamaan stressiä. Varaa reippaasti aikaa hemmottelusaunomiselle, oikeat aineet ihanaan vartalokuorintaan ja hemmottele itsellesi satumainen olo.

2. Suojaudu auringolta

Lämpö ja auringonvalo ovat suomalaisille harvinaista herkkua, jotka hellivät vain pienen ajan vuodesta. Auringon kanssa on syytä olla varuillaan, sillä pohjoisessakin paistavalla auringolla voi olla tuhoisia vaikutuksia ihon kuntoon ja terveyteen.

Auringolta tulisikin suojautua lierihatulla ja aurinkosuojalla, tai välttämällä aurinkoa kokonaan aikana, jolloin se on kuumimmillaan eli klo 11–15 välillä. Lue lisää vinkkejä auringon vaikutuksista ihoon!

3. Nauti vettä

Vesi kuuluu kesäpäiviin sekä ulkoisesti, että sisäisesti nautittuna. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan yleisen suosituksen mukaan päivittäin on tarpeellista juoda nesteitä 1–1,5 litraa. Nesteeksi suositellaan mieluiten vettä. Määrä riittää lähes kaikille ikäryhmille imettäviä äitejä lukuun ottamatta normaalitilanteessa. Lisäksi vedellä on muita positiivisia terveysvaikutuksia. Vesi on tehoaine – lieventää stressiä ja parantaa ihoa

4. Helli ihania kesäjalkojasi

Nyt on viimeistään hyvä aika hoitaa jalat kesäkuntoon. Ammattilaisen pakeille menoa ei tarvitse pelätä, sillä jalkahoitajat ovat nähneet jos minkälaisia varpaita ja jalkapohjia. Lue lisää:Jalat kesäkuntoon – koppurat pois näillä tehovinkeillä

5. Suojaa huulesi

Muista suojata myös huulesi auringolta UV-suojan sisältävällä huulivoiteella.

6. Lepuuta silmiäsi

Lepuuta silmiäsi pitkän päivän tai matkapäivän jälkeen liinalla, johon on kääritty jääpaloja. Käytä silmämaskia levätessäsi automatkalla tai lentokoneessa, jotta silmäsi saavat levätä rauhassa.

7. Kosteuta silmiäsi

Pidä silmät kosteina, sillä silmien kuivuus on yleinen vaiva. Kuiva huoneilma, ilmastointi, savut ja pölyt altistavat kuiville silmille. Kuivasilmäisyyden oireisiin kuuluvat kirvely, punoitus, kutina, polttelu, vetistely ja roskan tunne.

Kyyneleet auttavat ylläpitämään silmien luontaista kosteutta. Ilman silmien luonnollista kosteutta näkeminen olisi mahdotonta. Kyyneleet ovat siten kuin elimistön luontaisia silmätippoja.

8. Vältä kynsikatastrofit

Suosi lomalla vaaleita ja kevyitä värejä kynsilakoissa. Niiden rapistuminen ei herätä yhtä suurta huomiota, kuin räikeiden värien lähteminen.

9. Suojaa ihosi bakteereilta

Välttääksesi bakteerien ja ongelmien leviämisen iholle, vältä ihon koskettelua. Jos meikkaat silmiäsi lomamatkan aikana, muista puhdistaa kädet desinfiointiaineella ennen silmämeikin laittoa.

10. Lepää

Anna kehosi ja kasvojesi levätä kesällä. Loman tai viikonlopun aloitukseen sopii hyvin ulkoilu kesäisessä luonnossa. Tutkimusten mukaan stressistä toipuminen alkaa luonnonympäristössä jo seitsemän minuutin kuluttua stressiä aiheuttavan tilanteen jälkeen. Mieliala kohenee 20 minuutissa ja tarkkaavaisuuden elpyminen alkaa 40 minuutin kuluttua.

Lue myös:

Lähteenä käytetty:www.webmd.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja