Varmalta näyttää: Valkoinen joulu saapuu myös eteläisimpään Suomeen!

Tämänaamuisten lumisateiden ansiosta myös eteläisimmässä Suomessa päästään todennäköisesti nauttimaan valkeasta joulusta.

Aamuiset lumisateet toivat etelärannikolle noin 5 senttiä uutta lunta.

Lumipeite pysynee maassa jouluun saakka, sillä Suomeen virtaa tulevan viikon ajan kylmää ilmaa kaakosta, MTV:n meteorologi Miina Manninen arvioi aamun Huomenta Suomessa.

– Kaikki mallit pitävät sään pakkasella sinne joulun päiville asti. Huomenna lämpötila on nollassa ja sataa ehkä räntää, mutta lunta on tullut tänään niin reilusti, että eiköhän se pysy maassa myös etelärannikolla ja Länsi-Suomessa, Manninen sanoi.

– On ihan todennäköistä, että on valkoinen joulu koko Suomessa, hän jatkoi.

Muualla Suomessa lunta on saatu jo aiemmin. Peite on Mannisen mukaan jo paksu etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa, missä lunta on jota toistakymmentä senttiä. 

Tämän päivän lumisateet jatkavat Mannisen mukaan etelästä kohti itää ja pohjoista. Sää on harmaa ja pilvinen miltei koko Suomessa. Ajokeli on kehno etenkin maan eteläisimmissä osissa.

Kehnosta ajokelistä on varoittanut Liikennevirasto. Varoitus on annettu Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan ja Kanta-Hämeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat