Suomi peittyy valkoiseen vaippaan – vuorokaudessa lunta jopa 20 senttiä

4:58
Katso meteorologin sääennuste lähipäiville!

Tällä hetkellä näyttää siltä, että talvi on todellakin tullut jäädäkseen, kertoo MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen.

Lunta tulee tänään taivaan täydeltä. Iltapäiväksi etelän puolelta lähestyy matalapaine, joka tuo mukanaan lumisadetta etenkin etelässä ja Itä-Suomen suunnalla.

– Lunta voi kertyä vuorokauden sisällä jopa 20 senttiä, että siinä kyllä pääsee kolaamaan ja telmimään lumihangessa, jos sinne haluaa hypätä, lupaa meteorologi Jenna Salminen.

Lumentulo jatkuu ainakin perjantaihin saakka. Ajokeli on huono monella paikkakunnalla, joten Salminen peräänkuuluttaa malttia liikenteeseen.

– Jos on pakko lähteä ajamaan, niin ainakin kannattaa varata riittävästi aikaa ja varautua hyvin talviseen ajokeliin.

Pakkasta ei ole etelässä kuin muutama aste ja Lapin suunnalla on noin 10 astetta pakkasta. Loppuviikosta lumisateet heikkenevät ja sää poutaantuu, mutta kuivempi ilma tuo mukanaan myös rutkasti kylmyyttä.

– Ensi viikolla on luvassa kiristyvää pakkasta ja Lapissa pakkasta voi olla jopa 20 astetta. Kun joulua kohti mennään, kylmä ilma pitää Suomea hallussaan. Valkoinen joulu näyttää kyllä todennäköiseltä, Salminen povaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja