Mainos

"Aatonaattona saapuva pyry takaa valkean joulun miltei koko maahan" – katso jouluaattoon asti ulottuva ennuste

Etelä-Suomessa joulunsa viettävät voivat viimein huokaista helpotuksesta, sillä valkoinen lumi peittää todennäköisesti maan, ja pukki pääsee reellä matkaan.

– Valkea joulu näyttää etelässäkin entistä todennäköisemmältä. Aatonaattona saapuva lumipyry takaa valkean joulun miltei koko maahan, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Ainoastaan Vaasa-Hankoniemi-linjan länsipuolisen alueen lumitilanne on vielä epävarma. Poudan mukaan alueen valkea joulu riippuu siitä, miten vetisenä sade tulee.

Sen sijaan etelässä lunta voi kertyä jopa 5 senttiä. Satanut lumi pysyy ennusteen mukaan maassa aina joulupäivän yli, mutta tapaninpäivänä taas lauhtuu. Joulupäivänä on pakkasta koko maassa.

Itä-Suomeen lunta yli 5 senttiä yön aikana

Sadealue liikkuu tänään Pohjois-Pohjanmaalta Etelä- ja Keski-Suomen yli ja tuo mukanaan vesisateita maan länsi- ja eteläosiin. Idässä vesisade vaihtuu lumisateeksi.

Illalla sataa lännessä ja maan keskiosassa. Yön aikana sadealue kulkee Etelä- ja Itä-Suomen päälle. Idässä lumikertymät voivat olla jopa yli 5 senttiä.

Huomisen torstain aikana sadealue väistyy hitaasti maan yltä, ja koko maassa on enimmäkseen poutaista.

Varoitus erittäin huonosta ajokelistä

Osassa pohjoista Suomea ajokeli on tänään erittäin huono jäätävän vesisateen, lumipyryn ja sään lauhtumisen vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos. Varoitus on annettu muun muassa Kemijärvelle, Sallaan, Tornioon, Posioon Pudasjärvelle, Taivalkoskelle, ja Kuusamoon.

Pohjoisimpaan Lappiin on puolestaan annettu varoitus huonosta ajokelistä kuuraisten ja polanteisten teiden vuoksi.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa, että osassa Lappia jalkakäytävät ovat yöllä ja aamulla erittäin liukkaita tamppautuneen lumen takia.

Katso jouluaattoon asti ulottuva paikkakuntakohtainen ennuste!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.