Mainos

Varkaus tapahtuu huoltoasemalla sekunneissa – älä jätä auton ovia lukitsematta!

Yhdysvalloissa poliisi on varoittanut jo vuodesta 2013 lähtien huoltoasemien tankkauspisteillä tapahtuvista varkauksista. Varkaustekniikka kulkee ulkomailla nimellä ”sliding”.

Englannin kielen sana sliding tarkoittaa liukuvaa tai liu’utusta, ja se kuvaa hyvin varkaiden bensa-asemilla käyttämää tekniikkaa. Helposti toteutettavan varkauden voi tehdä vain sekunneissa.

Rikollisten taktiikka on tallennettu monille valvontakameroille. Kun asiakas on keskittynyt täyttämään autonsa tankkia bensapumpulla tai maksamaan tankkausta, ajaa toinen auto tankille jätetyn auton viereen aivan kuin kuski olisi itse tulossa tankkaamaan autoaan.

Tankille tullut henkilö kyykistyy ja liukuu viereisen auton luokse avaamaan oven, jota ei ole jätetty lukkoon. Auton istuimilta pystyy varastamaan siihen jätetyn arvokkaan omaisuuden, kuten käsilaukut sisältöineen.

– Yleensä naiset ovat uhreja käsilaukkujen takia, koska ne ovat helppo kohde. Laukuissa on hihna, ja voit vain kurottaa ja tarttua siihen, kertoo rikosoikeiden professori ja NYPD:stä eläkkeelle jäänyt etsivä Joe Giacalone.

Myös esimerkiksi kannettavat tietokoneet, salkut ja älypuhelimet voivat olla varkauden kohteena.

Näiden huoltoasemilla tehtävien varkauksien on kerrottu olevan Yhdysvalloissa kasvussa, mutta mitään isompaa selvitystä ei olla tehty siitä, tapahtuuko rikosta oikeasti entistä useammin vai harvemmin.

ABC Action Newsin Youtube-videolta muutaman vuoden takaa näkyy, kuinka varkaus tapahtuu.


Varkaustaktiikalta voi kuitenkin suojautua helposti olemalla tarkkana ja kiinnittämällä huomiota ympäristöönsä, kun suuntaa täyttämään auton tankin huoltoasemalle.

NYPD suosittelee, että autoilijat suosisivat tankkaamista päiväsaikaan ja pitäisivät ovet lukittuina ja ikkunat kiinni. Kun autolta poistuu esimerkiksi bensapumpulle, kannattaa ottaa auton avaimet virtalukosta mukaan.

Lähteet: LifeAspire, CBS New York, Youtube

***

0:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.