"Sun autoon yritettiin juuri murtautua" – Tatun kojelautakamera tallensi häikäilemättömän tempun Oulussa

Kojelautakamera tallensi häikäilemättömän tempun Oulussa:"Sun autoon yritettiin juuri murtautua" 0:48
Näin varkaat yrittivät tunkeutua autoon tunkki ja sähkösaha mukanaan.

Kahden miehen tekemä varkausyritys tallentui kojelautavideolle Oulussa Postikeskuksen parkkipaikalla. Kaksikon epäillään yrittäneen varastaa autosta katalysaattori.

– Sun autoon yritettiin juuri murtautua.

Näin kertoi Tatu Laapotin työkaveri viime torstaina kolmelta aamuyöllä. Laapotti oli työpaikallaan Oulun postissa, ja miehen auto seisoi rakennuksen parkkipaikalla.

Oululainen kiiruhti takaisin autolleen, ja huomasi heti, ettei kaikki ollut kunnossa. Auton varashälytin oli lauennut ja ovet olivat täynnä näkyviä kädenjälkiä. Onneksi kojelautakamera oli tallentanut yön tapahtumat.

Keskellä hyvin valvottua parkkipaikkaa

Videolta näkyy, miten miehet yrittivät nostaa autoa tunkin avulla. Varkaat havittelivat todennäköisesti vanhasta autosta katalysaattoria.

– Minulla on sen verran matala auto, ettei heidän tunkkinsa mahtunut auton alle, Laapotti kuvailee epäonnistunutta yritystä.

Pian auton varashälytin kytkeytyi päälle. Tässä vaiheessa parkkipaikalla kulkenut työkaveri huomasi tilanteen ja lähti varoittamaan Laapottia.

Laapotti yllättyi, että röyhkeät varkaat yrittivät varkautta niinkin valvotulla paikalla.  

– Olisin voinut jotenkin ymmärtää, jos olisi yritetty syrjäisellä paikalla. Mutta tuolla isolla parkkipaikalla liikekiinteistön edessä on paljon valvontaa, Laapotti kummastelee.

Vanhan auton katalysaattori kohteena

Yötöissä ollut oululainen ihmettelee, miksi rikosyritys kohdistui juuri hänen vanhaan autonsa. Harva tietääkään, että nimenomaan iäkkäiden autojen katalysaattorit ovat varkaiden suosiossa.

Vanhemmissa katalysaattoreissa on enemmän arvokkaita jalometalleja. Katalysaattorista riippuen yhdellä anastetulla laitteella voi tienata muutamista kympeistä useisiin satoihin euroihin, jopa yli tuhanteen euroon.

Laapotti on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen, jonka MTV Uutiset on nähnyt. Mies haluaa lisäksi kiittää Oulun poliisia, joka on alkanut heti selvittää tapahtumia perusteellisesti.

Video varkaudesta on jaettu myös Facebookissa. Muutama ihminen on ottanut jo nyt Laapottiin yhteyttä ja kertonut vastaavanlaisista kokemuksista.  

Oulun poliisilaitos vahvistaa, että muutama vastaavanlainen teko on tullut poliisin tietoisuuteen Kemissä ja Oulussa.

Katso video hurjasta varkausyrityksestä jutun alusta. 

Lue myös:

    Uusimmat