Mainos

Autovarkailla käytössä mysteerilaite – auttaa iskemään avaimettomiin autoihin

Avaimettoman auton voi varastaa jälkeäkään jättämättä laitteella, joka kaappaa avaimen signaalin.

Autovarkailla saattaa olla käytössään uudenlaista tekniikkaa, jolla voi murtautua avaimettomiin autoihin ja käynnistää ne. Toistaiseksi tämänlaisten autovarkaiden potentiaaliset uhrit eivät voi tehdä paljoakaan ennaltaehkäistäkseen näitä varkauksia.

Pääasiallisesti autovarkauksiin keskittyvä Yhdysvaltain vakuutusrikosvirasto NICB (National Insurance Crime Bureau) on saanut haltuunsa ja kokeillut yhtä tällaista "mysteerilaitetta". Virasto kertoi saaneensa laitteen ulkopuoliselta turvallisuusasiantuntijalta, joka toimittaa laitteita muun muassa autovalmistajille turvajärjestelmien haavoittuvuuksien testaamiseen.

Laite toimii siten, että se poimii auton älyavaimen signaalin 3 metrin päästä. Laite siirtää kaapatun signaalin datan eteenpäin välikappaleeseen, joka vuorostaan avaa ja käynnistää avaimettoman auton.

NICB:n edustaja Roger Morris kertoo, että virasto testasi laitteella 35 eri automallia, joista NICB pystyi avaamaan 19 auton ovet ja käynnistämään sekä ajamaan 18 autolla. Testaukset suoritettiin kahden viikon aikana useissa eri paikoissa Chicagon alueella, mukaan lukien niin uusien kuin käytettyjen autojen kauppoja.

Morris neuvoo avaimettomien autojen omistajia pitämään arvoesineet poissa autoistaan, pitämään älyavaimen visusti hallussaan sekä pysäköimään turvallisille tai julkisille paikoilla mahdollisuuden mukaan. Epäilyttävästi pysäköityjä autoja kannattaa myös pitää silmällä.

Morris kuitenkin toteaa, että jos varkaat tietävät laitteen toimivan tiettyjen mallien kanssa, ei varkauksia välttämättä voi estää mitenkään.

Morris kertoo, että vaikka varkaat voivat hankkia näitä laitteita useistakin paikoista, voivat tietoteknisesti lahjakkaat rikolliset rakentaa näitä laitteita itse. Tämä tekee laitteiden valmistajien jäljittämisestä vaikeampaa.

Autovalmistajat ovat nähneet paljon vaivaa avaimettoman teknologian eteen, mutta nyt yhtiöiden täytyy kehittää turvatekniikkaansa ja sopeutua tilanteeseen.


***

1:46

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.