Väriä vaatekaappiin – tuunaa henkarit kauniiksi hauskalla idealla!

Ystävänpäivänä annettavan lahjan ei tarvitse olla arvokas, kunhan se on juuri sinun ystävällesi mietitty. Kohtuullisen helppo idea on koristaa vanha henkari langalla tai koristeteipillä kieputtamalla. Henkari viimeistellään ystävän nimellä varustetulla tarralla.

Henkarin voi koristella kotoa löytyvillä lankakerän lopuilla, maalaamalla tai koristeteipillä kieputtaen. Jos teipissä on kaunis kuvio kuten vihreässä lintuteipissä, voi henkarin teipata pitkittäisinä paloina pitkin runkoa, jolloin kuvio tulee parhaiten esiin. Keväisen vihreä lintuteippi on jäykähköä ja vaati hieman saksimista taipuakseen valkoisen muovihenkarin muotojen mukaan. Lopputulos on vaivan väärti.

Lintuhenkariin virkattiin vihreä ripustusnaru, johon virkatessa lisättiin askarteluliikkeestä ostetut minipyykkipojat roikkumaan. Pyykkipoikiin voi nipistää esille kauneimmat ystävänpäiväkortit tai arjen tärkeät muistilaput.

Puisen henkarin lankapäällystys aloitetaan teippaamalla henkarin päät piiloon kauniilla koristeteipillä. Valitse langaksi ystävän lempiväriä tai yhdistä siihen kaikki sateenkaaren värit iloiseksi kimaraksi. Langan pään voi nitoa, sitoa tai teipata henkarin alkuun. Lanka kieputetaan henkariin tiiviisti ja tiukasti, kunnes koko henkari on peitetty. Jos henkari on lakattu tai pinta muuten liukas, voi siihen sivellä liimaa ohuen kerroksen, johon kieputettava lanka tarttuu paremmin.

Vaaleanpunainen pepitaruutuinen henkari syntyi päällystämällä puuhenkari taipuisalla kangasteipillä. Kangasteippi antaa hieman periksi, joten sitä voi laittaa pitkiäkin pätkiä mukailemaan henkarin muotoja. Välillä teipin kulkua voi avittaa leikkaamalla siihen viiltoja ja asettelemalla teipin rypyttömästi viiltojen avulla.

Koristellun henkarin voi viimeistellä merkkaamalla siihen ystävän nimen. Vanha kunnon merkkauslaite Dymo on kätevä laite etikettien kirjoittamiseen. Laitteeseen saa nykyään iloisilla väreillä ja erilaisilla kuvioilla varustettuja tarrapohjia. Simppelistä tyylistä pitävä voi valita myös täysin läpinäkyvän teipin, jossa näkyy vain valkoinen kohoteksti.

Koriste- ja Dymo-laitteen teippejä myyvästä Teippitarhasta neuvotaan, että parhaiten kuvioitujen tarrojen dymottamiseen sopii Dymo Omega -laite.

Teipit: teippitarha.fi

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja