Varaudu vappuun: 6 vinkkiä joilla varustat kotisi krapulaa varten!

Vappuna juhlitaan kevättä oikein olan takaa. Mutta harva tulee juhlatunnelmissa muistaneeksi, että mahtavimmatkaan juhlat eivät jatku ikuisesti, vaan seuraava aamu krapuloineen vaanii jo riehakasta juhlijaa. Näillä neuvoilla voit kuitenkin varautua seuraavan aamun krapulaan jo etukäteen. Varustamalla kotisi jo edellisenä iltana valmiiksi krapulaa varten voit helpottaa tuskallista oloasi aamulla.

Ota talteen nämä viisi vinkkiä ja varustaudu vapun jälkipäiviin kerrankin kunnolla!

1. Varusta asunto nesteillä

Osta jääkaappisi täyteen hapokkaita virvoitusjuomia, kuten vichyvettä ja appelsiinilimua. Aseta yöllä nukkumaan mennessäsi suuri lasillinen kylmää vettä yöpöydällesi. Aamulla krapulaan herätessäsi oleellista on että aloitat nestetankkauksen heti!

2. Käy apteekissa etukäteen

Ennen juhlimaan lähtöäsi pidä huolta, että kotoasi löytyy särkylääkettä. Jomottavaan päänsärkyyn herätessäsi et todellakaan halua lähteä raahautumaan kotoasi varta vasten apteekkiin vain ostaaksesi särkylääkettä. Tee kaikki itsellesi mahdollisimman helpoksi sijoittamalla särkylääke illalla valmiiksi yöpöydällesi. Muista ottaa särkylääke jo juhlista palatessasi ja nukkumaan mennessäsi sen sijaan että ottaisit sen vasta aamulla. Näin pienennät tulevan aamun krapulaa huomattavasti

3. Sulje verhot huolellisesti

Sulje asuntosi verhot jo kotoa illanviettoon poistuessasi. Näin et tee sitä virhettä, että unohtaisit sulkea verhot yöllä tai aamulla kotiin juhlimasta palatessi. Mikään ei liene krapulassa kamalampaa kuin herätä kirkkaasti silmiisi ikkunasta paistavaan aurinkoon. Mitä lyhyemmäksi yöunesi juhlinnan jälkeen jäävät, sitä pahemmin krapula sinuun iskee. Auringonpaiste puolestaan herättää sinut aikaisemmin kuin haluaisit herätä, ja et saa nukuttua krapulaasi tarpeeksi pois. Pidä siis huolta siitä että pimennät asuntosi kunnollisia nukkumisolosuhteita varten valmiiksi jo edellisenä iltana.

4. Aseta ämpäri sänkysi viereen

Tämä neuvo ei ole välttämättä mukavaa kuultavaa, mutta tosiasia on, että moni vapun juhlija tuntee olonsa pahoinvoivaksi seuraavana aamuna herätessään. Äkillisesti iskevään pahoinvointiin on varmuuden vuoksi hyvä varautua asettamalla ämpäri sängyn viereen jo edellisenä iltana. Sillä krapulassa saattaa ilmetä tilanteita, jolloin WC vain yksinkertaisesti on liian kaukana.

5. Hanki kotiisi virikkeitä krapulapäivän ratoksi

Käy edellisenä päivänä ostamassa kotiisi kaikkea sellaista, mistä voi olla sinulle iloa krapulaa potiessasi. Osta kotiisi aikakauslehtiä, ja vuokraa muutama hömppäelokuva krapulapäiväsi ratoksi. Krapulassa tuskin jaksat lähteä kodistasi pois ennen iltapäivää. Pidä siis huoli, että sinulla on miellyttäviä virikkeitä viihdytykseksesi siihen saakkaa kunnes olet tarpeeksi hyvässä kunnossa uskaltautuaksesi asunnostasi ulos.

6. Etsi lähipizzeriasi esite valmiiksi esille

Mahdollisesta pahoinvoinnista toinnuttuasi sinulla tulee olemaan nälkä. Et kuitenkaan jaksane itse kokata ruokaa, tai kävellä kauppaan ruokaostoksille. Krapulassa himoitset myös mitä todennäköisimmin rasvaista, tuhtia ja suolaista syötävää. Etsi siis keittiönpöydällesi valmiiksi lähipizzeriasi ruokalista johon on kirjoitettu myös ravintolan puhelinnumero. Nälän iskiessä sinun ei tällöin tarvitse nähdä vaivaa ruoan eteen, vaan voit yksinkertaisesti tilata ruoan kotiovellesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja