Mainos

Varaudu kylmyyteen joululiikenteessä - Operaatio Lumihiutale auttaa jälleen

Kylmän sään odotetaan vaikeuttavan joulunajan liikennettä. Operaatio Lumihiutaleen huomenna lauantaina starttaava Autoliitto varoittaa, että kovat pakkaset voivat aiheuttaa muun muassa jäätymisongelmia, sähkölaitevikoja ja akkujen hyytymisiä.

Kylmyyden aiheuttamiin ongelmiin voi kuitenkin yrittää varautua.

- Ainakin pitämällä auto kunnossa niin, että se on huollettu ja että kaikki nesteet ovat pakkasenkestäviä, kertoo Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

Autoilijoiden ongelmat ovat vuodesta toiseen melko samankaltaisia.

- Uusissa autoissa on enemmän kaikenlaista elektroniikkaa, joka voi aiheuttaa ongelmia ja matkankeskeytymisiä. Vanhoissa autoissa on taas laturinrikkoutumisia ja hihnankatkeamisia, sanoo Tolvanen.

Autoliiton mukaan bensiinin loppuminen on yllättävän yleinen syy matkan keskeytymiseen.

- En tiedä, miksi ihmisillä on tapana ajaa niin pitkälle, että se valo syttyy ja siitäkin mielellään tankki vielä ihan tyhjäksi ennen kuin käydään täyttämässä. Mikään ei kestä käymästä tankkaamassa, kun on vaikka kolmasosa on tankkia jäljellä, niin ei ainakaan lopu kesken, sanoo viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

Autoliitto neuvoo varaamaan matkaan reilusti aikaa ja malttia, sillä mukavaa perhejuhlaa ei kannata pilata kiirehtimällä. Mahdolliseen matkan keskeytymiseen on syytä varautua varsinkin siksi, että joulun ajalle on ennustettu kovia pakkasia.

- Kannattaa varautua ottamalla lämmintä vaatetta mukaan. Auto kylmenee hyvin nopeasti, jos se hyytyy. Heijastinliivi on hyvä olla jokaiselle, että jos tienpientareelle joutuu niin sitten näkyy, sanoo Tolvanen.

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun tehostettu liikennepäivystys Operaatio Lumihiutale päättyy 2.1.2011. Operaatio on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Autoliiton kaikille avoin tiepalvelunumero on 0200 8080. Linjan kautta tilatut palvelut ovat maksullisia ja puhelun hinta on 1,95 €/min + pvm.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.