Mainos

Varastetulla Vili-koiralla uskomaton viikko: Autovarkaan mukana Rovaniemeltä Helsinkiin

Rovaniemeltä viikko sitten varastettu Vili-koira on löytynyt eilen Helsingistä. Poliisi otti kiinni varkaan ja koiran rautatieasemalta.

Autovaras vei Vilin mukanaan, koska koira istui autossa isännän käydessä syömässä.

– Onneksi Vili pitää autolla matkustamisesta. Jos sanomme, että mennään autoajelulle, niin saman tien koira hyppää autoon.  Vilillä on kova halu matkustaa, kuvailee koiran emäntä Nina Kaipainen.

Kaipaisen mukaan Vili löytyi viimein sosiaalisen median avulla.

– Laitoimme heti Facebook-ja karkurit-sivuille ilmoituksen Vilin varastamisesta. Saimme viikon mittaan runsaasti ilmoituksia löydetyistä saksanseisojista, mutta ne olivat usein narttuja.

– Poliisi otti meihin sunnuntaina yhteyden ja kertoi löytäneensä auton Pasilasta. Eilen saimme sitten soiton naiselta, joka kertoi olevansa 100-prosenttisen varma, että hän oli nähnyt Vilin ja varkaan asemalla. Soitimme poliisille, joka kertoi ensin, ettei voi tehdä mitään. Mutta saimme kuitenkin myöhemmin poliisilta soiton, että he saivat kiinni varkaan ja koiran, iloitsee kiitollinen Kaipainen.

Vili löytyi hyvässä kunnossa 

Kaipaisen mukaan 3,5-vuotias saksanseisoja Vili on viety Viikin löytöeläinasemalle tutkittavaksi.

– Saamamme tiedon mukaan Vili oli löydettäessä hyvässä kunnossa ja rauhallinen. Ilmeisesti varas on pitänyt siitä hyvää huolta kaikesta huolimatta. Aiomme hakea koiran ja auton mahdollisimman pian kotiin Rovaniemelle, huokaisee Kaipainen.

– Vilin elämä on ollut todellinen seikkailu pennusta saakka. Vili tuli meille neljä kuukauden ikäisenä, kun saimme soiton, että koiran ottanut iäkäs omistaja ei pystynyt huolehtimaan siitä. Niin Vili jäi sitten meille, muistelee Kaipainen.

Vili ymmärtää puhetta

Kaipaisen mukaan Vili ei ole mikään tavallinen koira muutenkaan.

– Vili ymmärtää puhetta. Jos sanon, että haetaan posti, niin koira hakee lehden ja kantaa sen itse. Vili kantaa suussaan myös roskapussin roskiin ja hakee roskapussin jopa naapuriltakin vieden senkin roskiin, nauraa Kaipainen.

– Jos vaikka mieheni sanoo Vilille, että vie tupakat äidille, niin koira tuo ne. Ja jos minä kysyn, että mitä puuttuu, niin koira tuo seuraavaksi sytkärin. Näitä Vilin ihmeellisiä ja uskomattomia tarinoita on vaikka kuinka paljon. Kerran esimerkiksi mökillä puhuimme katiskan kokemisesta ja kuinka ollakkaan koira otti kohosta kiinni vetäen katiskan rantaan. Vili sai hauen ja ahvenen.

Kaipainen kertoo, etteivät he ole soittaneet koiralle vielä löytymisen jälkeen ja antaneet Vilin kuulla tuttuja ääniä.

– Jos meistä toinen on poissa kotoa ja koira kuulee tutun äänen, niin Vili ottaa puhelimen omaan suuhunsa ja omii sen itselle, sanoo Kaipainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.