Mainos

Video: Unettomat yöt ja kova ikävä ohi – varastettu Vili-koira pääsi vihdoin oman isännän syliin

Jälleennäkeminen oli tunteikas, kun viikko sitten Rovaniemellä varkaan matkaan joutunut Vili-koira ja sen isäntä Seppo Kaipainen tapasivat Helsingissä.

Viikin löytöeläintalon pihassa riemulla ei ollut tänä aamuna rajoja, kun Vili-koira ja sen isäntä näkivät toisensa tapahtumarikkaan viikon jälkeen. Vilin häntä heilui taukoamatta, ja tämän tästä koira hypähti isäntäänsä vasten. Isäntä Seppo Kaipainen oli puolestaan yhtä hymyä.

Rovaniemellä viikko sitten autovarkaan matkaan joutunut Vili löytyi eilen Helsingistä. Varas oli vienyt Vilin mukanaan, kun koira istui autossa isännän käydessä syömässä.

Vili löytyi sosiaalisen median ja poliisin avulla. Lopullisen havainnon Vilistä teki helsinkiläisnainen, joka oli yhyttänyt sen ja varkaan rautatieasemalla. Sieltä poliisi nappasi voron ja koiran matkaansa.

Kaipainen arvelee Vilin olevan hurjien käänteiden jälkeen juuri nyt Suomen kuuluisin koira – ja hyvä niin: ilman aktiivisia ihmisiä ja julkisuutta Vili olisi ehkä vieläkin hukassa.

”Autosta viis, kun koira on tallessa”

Seppo Kaipainen lähti ystävänsä Erkki Lakson kanssa Vilin hakuun Rovaniemeltä heti Helsingistä löytymisilmoituksen saatuaan.

Juna saapui kaupunkiin aamusella, ja miehet olivat Viikissä pian sen jälkeen. 3,5-vuotias saksanseisoja Vili oli viety Viikin löytöeläinasemalle tutkittavaksi ja odottamaan omaisiaan.

Kaipainen tunnustaa viettäneensä monta unetonta yötä koiran katoamisen takia. Hän oli melkein ehtinyt menettää jo toivonsakin koiran löytymisen suhteen.

– Ikävä on ollut ja unettomia öitä on vietetty. Oli ihana nähdä Vili tänään. Se on niin rakas. Autosta viis, kun koira on tallessa. Vilikin oli nyt tavatessamme niin innoissaan, että meinasi mennä poikki, Kaipainen naurahtaa.

Aika oli pisin, jonka Vili ja Kaipaiset olivat nyt erossa toisistaan.

– Koira on aina minun tai vaimoni matkassa joka paikassa.

Vili pääsi kotimatkalle pohjoiseen

Kesken tapaamisen Vilin emäntä Nina soittaa ja Vili saa ”jutella” hänen kanssaan. Vili kuuntelee tarkkaavaisesti, kun isäntä pitää luuria korvalla. Lopulta Vili nappaa luurin suuhunsa ja asettaa maahan: ei puhelimessa jaksa loputtomiin lörpötellä.

Kaipainen on vihainen varkaalle törkeän teon takia, mutta tyytyväinen siitä, että tämä ei ollut jättänyt Viliä mihinkään vaan piti sen mukanaan.

Vili oli sosiaalisena ja ystävällisenä koirana tyytynyt kohtaloonsa.

Nyt Vili on jo Kaipaisen ja Lakson kanssa kotimatkalla. Kotona odottaa ”äippä” ja varmasti myös kasakaupalla herkkuja. Niiden suhteen Vili ei tosin ole kranttu.

– Vilille maistuu kaikki, Kaipainen nauraa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.