9-vuotiaan Alinan Leo-kissa oli kateissa 1,5 vuotta – löytyi hyväkuntoisena: "Paras synttärilahja"

Mitä tapahtui puolentoista vuoden aikana, kun Leo-kissa oli kateissa kotoaan Kokemäeltä?

– Sitä ei tiedä kukaan. Ilmeisesti joku on sitä jossain välissä hoitanut, koska eihän se olisi selvinnyt ilman ruokaa ja kylmässä, Leo-kissan omistaja Sanna Myllymäki sanoo.

Nyt kissa on taas omassa kodissaan, tuttujen koirien ja emokissansa kaverina. Eikä se halua kotoaan lähteä enää minnekään.

– Ei se ole pyrkinyt ulos enää ollenkaan tämän reissun jälkeen, Myllymäki naurahtaa. 

– Muutaman kerran se on rynnännyt tuohon kuistille, mutta kääntynyt sitten takaisin, hän jatkaa.

Leo syntyi Myllymäkien perheessä asuvalle kissaemolle heinäkuussa 2014. Muut poikueen pennut annettiin uusiin perheisiin, mutta Leo jäi Myllymäkien lemmikiksi. Erityisen rakas se on ollut perheen Alina-tyttärelle.

– Leo oli ja on hyvin seurallinen luonteeltaan ja ihmisrakas. Se on kuin koirat. Me aina puhuimme, että se ei varmaan edes tiedä olevansa poikakissa.  Ei sillä tullut edes mieleenkään, että se olisi lähtenyt jonnekin tyttöystäviä katselemaan.

Leo liikkui pihapiirissä, mutta palasi aina kotiin.

Kesäkuussa 2015 Leo kuitenkin vain hävisi. 

Ketun suihin vai auton alle?

Kun kissaa ei alkanut kuulua kotiin, perhe alkoi käydä lähirakennuksia läpi, josko kissa olisi jäänyt vaikka vajan oven taakse jumiin. 

– Mietimme myös, että kettu on kenties vienyt sen, maalla kun asutaan. 

Tuli syksy ja talvi ja uudestaan kesä.

Aikaa kului ja Myllymäet alkoivat olla epätoivoisia. 

– Ei sitä osannut enää oikein etsiä mistään. Sekin kävi mielessä, että Leo on voinut jäädä auton alle.

Viime jouluna perhe luopui toivosta Leon löytymisen suhteen.

– Leolla oli kissojen neuvolakortti. Heitin senkin siivotessani pois. Ajattelin, ettei Leo enää palaa, kun aikaa oli kulunut jo niin paljon.

Ilmoitus Facebookissa

Noin kuukauden kuluttua tästä, perheen tytär huomasi Facebookissa ilmoituksen. 

– Tytär näytti kuvaa kadonneesta kissasta ja kysyi, että eikö se ole ihan kuin Leo?

Myllymäki ajatteli heti, että se on varmasti heidän kissansa.

– Illalla meidän 17-vuotias poikamme tuli kotiin ja näytin kuvaa hänelle. En kertonut, mistä on kyse. Hän sanoi heti, että tuo on meidän Leo.

Kuvan oli jakanut paikallinen asukas, joka kertoi Facebook-ilmoituksessa, että kissa oli hortoillut talon pihassa ja pyrkinyt aggressiivisesti sisään. 

– Näistä viimeisistä sanoista varmistuin, että meidän Leohan se, Myllymäki sanoo.

Ilmoituksesta kävi ilmi, että kissa oli asunut löytäjien kodin nurkissa noin kuukauden, jonka jälkeen se oli toimitettu eläinlääkärille.  Eläinlääkäriltä se oli jo lähdössä toiseen perheeseen Ruovedelle. Eläinlääkäri oli kuitenkin vielä päättänyt huhuilla sosiaalisessa mediassa, josko oikea omistaja löytyisi. 

Osasi vielä vanhat temput


– Se oli tuskaista, kun yritin samana iltana moneen otteeseen soittaa eläinlääkärille, että se on Leo, mutta en saanut häntä kiinni.

Leo kerkesi käydä kääntymässä Ruovedellä yhden päivän, kunnes Myllymäet kävivät noutamassa perheenjäsenensä kotiin.

Leon seikkailuista ei taida tietää kukaan muu kuin Leo itse.  Se löytyi 7 kilometrin päästä Myllymäen kodista oltuuan omilla teillään yli vuoden. Eläinlääkärin mukaan ei ole mahdollista, että se olisi selvinnyt ilman ihmisen apua tuota aikaa.

Siitä Myllymäet ovat varmoja, että löytynyt kissa on heidän Leonsa.

– Kotiin tultuaan se hyppäsi heti keittiönpöydälle etsimään ruokaansa. Leon kuppi on meillä pöydällä, koska muuten koirat söisivät sen ruuan.

– Yhtälailla se osasi samat temput, joita Aliina oli sille opettanut. Alina ja Leo ovat harrastaneet kissa-agilityä yhdessä.

Tarina sai vielä erityisen lopun sillä seuraavana päivänä siitä, kun Leo tuli kotiin, vietettiin Alinan 9-vuotissyntymäpäiviä.

– Se oli Alinan parhain lahja, Myllymäki sanoo.

Leo-kissan katoamistarinan kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Lue myös:

    Uusimmat