Vappuna vihdoin tarkenee – lämpötila nousee yli kymmeneen asteeseen

Hyytävä huhtikuu näyttäisi lämpenevän kuun loppua lähestyttäessä. Forecan päivystävän meteorologin Riikka Lahtisen mukaan sää näyttäisi tämän hetkisen ennusteen perusteella vihdoin lämpenevän vapuksi.

Lämpimimmäksi sää kohoaa vappuna Helsingissä, jossa saadaan ennusteen mukaan nauttia yli 10 asteen lämpötilasta.

– Lämpenemistä on nähtävillä myös muualla Suomessa. Lämpötilat ovat huhtikuun loppupuolella ja toukokuun alussa keskimäärin vähän kymmenen asteen alapuolella, Lahtinen selvittää.

Yöpakkasista ei kuitenkaan olla vielä pääsemässä eroon. Vielä vappunakin lämpötila saattaa laskea nollan alapuolelle.

– Huhtikuun lopussa yölämpötilat voivat käydä vielä käydä alimmillaan nollan alapuolella, Lahtinen ennustaa.

Torstaina saadaan sateita

Kuluva viikko joudutaan kuitenkin vielä kärvistelemään viileässä säässä. Ensi yönä pakkaset pysyttelevät keskimäärin 5–10 asteessa koko Suomessa.

Keskiviikkona lämpötila nousee maan etelä- ja keskiosassa ylimmillään 5–8 asteeseen. Pohjois-Suomessa lämpötila on 1–5 asteen välillä. Itä- ja Pohjois-Lapissa lämpötila pysyttelee nollan vaiheilla.

– Lämpötilat voivat aurinkoisilla alueilla nousta vielä korkeammaksi, Lahtinen kuitenkin kertoo.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä sää lämpenee hieman. Lounainen ilmavirtaus tekee yöstä lauhan. Torstaina saadaan kuitenkin sateita.

– Torstaina tulee lauhempaa säätä ja sateita. Lapissa sateet voivat tulla lumena, Lahtinen ennustaa.

Sadealueiden yhteydessä lämpötilat jäävät melko alas. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on enimmäkseen 5–7 asteessa. Pohjois-Suomessa lämpötila pysyttelee nollan tienoilla.

Lue myös:

    Uusimmat