Osa heräsi aamulla varsiin karuun näkymään – ensi viikolla sääkartat hehkuvat punaisena: "Lämpötilat nousevat parinkymmenen asteen tienoolle"

3:08
Iloisia uutisia kesän ystäville – lämpö hellii ensi viikolla, mutta kuinka kauan ilo kestää?

Tänä aamuna osassa Suomea herättiin lumisiin maisemiin, mutta viikonloppuna ja ensi viikolla lämpötilat kohoavat kesää päin. Ilo ei kuitenkaan kestä kauaa, povaa kuukausiennuste.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että viikonloppuna lumisateet siirtyvät pohjoiseen. Lauantaina idässä saadaan vielä hieman vettä ja mahdollisesti räntää. Laajoilla alueilla on kuitenkin poutaa ja lämpötila kohoaa 10 asteen kieppeille.

Sunnuntaina äitienpäivää vietetään mukavassa säässä, sillä maan eteläosassa lämpötila nousee yli 10 asteen. Pohjoisessa pilvipeite rakoilee. Yksittäisiä vesisateita saattaa kuitenkin esiintyä maan eteläosissa, mutta aurinko paistaa niiden lomassa.

Kartat hehkuvat punaisena

Maanantaina Suomeen virtaa jo lämpöä, mutta pilvet pitävät lämpötilan vielä kurissa. Tiistaista eteenpäin kartat muuttuvat punaiseksi. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina edessä ovat vuoden toistaiseksi lämpimimmät päivät.

Kaikkein lämpimintä on torstaina, jolloin sisämaassa Etelä-Suomessa jopa hellelukemat ovat vaarassa, Rintaniemi kertoo.

– Oulua myöten lämpötilat nousevat parinkymmenen asteen tienoolle, meteorologi kertoo.

Viileys tekee paluun

Torstain jälkeen on luvassa hieman viileämpää kyytiä. Tänään julkaistu kuukausiennuste povaa, ettei lämmin sää jatku ensi viikon jälkeen, vaan eteläisessä Suomea palataan takaisin tavanomaisiin toukokuun lukemiin. Maan pohjoisosassa toukokuun loppu on jopa keskimääräistä viileämpää.

– Ensi viikko on se aika, jolloin terminen kesä saa yleensä alkunsa tilastollisesti maan eteläosassa. Eli vuorokauden keskilämpötila pysyväisluonteisesti nousisi yli 10 asteen. Voi hyvinkin olla, että terminen kesä pääsee alkuun ensi viikon aikana, Rintaniemi toteaa.

– Maan keski- ja pohjoisosassa kesäisempiä säitä saadaan odotella touko-kesäkuun vaihteeseen asti, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja