Hyrr! Harvinaisen lämmin jakso päättyy ja lämpötilat laskevat roimasti – vappupäivänä Lapissa voi sataa jopa lunta

10:05
Kevätpörriäinen täyttää 70 vuotta

Viime päivien harvinaisen lämmin jakso päättyy ja lämpötiloissa palataan kevään ajankohtaan nähden tyypillisempiin lukemiin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen.

Eteläisessä Suomessa 20 astetta on mennyt lauantaina rikki useilla paikkakunnilla. Mannosen mukaan Turussa on mitattu jopa 22,7 asteen lukemat, mutta pohjoisessa sää on jo huomattavasti viileämpää.

Viileää ilmaa virtaa huomiseksi myös eteläiseen Suomeen, jolloin lämpötilat laskevat huomattavasti lauantaisista.

– Pohjoisessa on jo kylmennyt ja kylmää ilmaa virtaa yön aikana etelään päin. Ensi yönä pohjoisessa ja idässä lämpötila laskee jopa pakkasen puolelle.

– Sää jatkuu kyllä poutaisena ja etelässä aurinkoisenakin, mutta sunnuntaina etelässä lämpötilat jäävät 10-15 asteen välille.

Mannosen mukaan sunnuntaina idässä ja pohjoisessa jäädään enimmäkseen 10 asteen alapuolelle. Lapissa lämpötilat ovat päivällä 5 ja 10 asteen välissä.

Tämän hetkisten ennusteiden mukaan maanantaina lämpenee hitusen, mutta lämpötilat pyörivät suunnilleen sunnuntaisilla lukemissa. Maanantainkin odotetaan olevan poutainen, mutta pilvisyys vaihtelee.

Lapissa jopa lunta vappupiknikillä

Vappuaattoa vietetään näillä näkymin pääosin poutaisissa merkeissä. Lämpötilojen ennustetaan jäävän 10-15 asteen välille päivällä.

– Vappupäivänä aavistuksen lämpenee ja etelässä ollaan 15 asteen vaiheille, mutta Lapin yli kulkee sateita ja siellä voi olla niin kylmä, että tulee lunta, meteorologi kertoo.

Ennusteet tarkentuvat vielä vappua kohden. Mette Mannosen mukaan vapun ennuste on näyttänyt jo parin päivän ajan suurin piirtein samanlaiselta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja