Vappu Pimiä kertoo uutuuskirjassa avoimesti nuoruuden haasteistaan: "Itkin, kun kukaan ei huolinut minua"

Miten selvitä ruuhkavuosista? - Marja Hintikka ja Vappu Pimiä 15:33
Vappu Pimiä ja Marja Hintikka kertovat ruuhkavuosista

Vappu Pimiä kertoo Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa nuoruuden kamppailuistaan löytää oma tie haaveilemalleen uralle. 

Juontaja Vappu Pimiä puhuu avoimesti Anneli Juutilaisen toimittamassa Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa (Docendo) nuoruuden kipuilustaan siitä, kun tie omalle, haaveillulle uralle ei meinannut löytyä.

Pimiä kertoo kirjassa halunneensa ensiksi Teatterikorkeakouluun, mutta todenneensa pääsykokeissa käytyään, ettei tämä ollutkaan häntä varten. Tämän jälkeen Pimiä päätyi muutaman mutkan kautta opiskelemaan vuoden mittaiseen radiotoimittajan kansanopistokoulutukseen. 

– Se oli ratkaiseva veto koko loppuelämäni kannalta ja siitä vedosta olen nuorelle itselleni kiitollinen. 

Opintojen jälkeen tie unelmatöihin ei kuitenkaan ottanut avautuakseen. Pimiä työskenteli muun muassa jumppaohjaajana, kunnes hän pääsi lopulta MTV3-kanavan chat-juontajaksi. Muutaman vuoden päästä Pimiä palkattiin kesätöihin Kiss FM -radiokanavalle, mutta kesän jälkeen työsopimusta ei jatkettu. 

Pimiä sai jatkaa töitä tuuraajana ja siinä sivussa hän veti edelleen jumppia. 

– Seurasin sivusta, kun muita vakinaistettiin ohitseni. Se oli urani vaikein ajanjakso. Itkin, kun kukaan ei huolinut minua ja ihmettelin, miksi en pääse urallani vauhtiin. 

Pimiä kertoo tajunneensa iän myötä, että asioille on kuitenkin syynsä. Jos ei heti saa toivomaansa asiaa tai työtä, edessä voi olla vielä jotain parempaa. 

– Nuorena sen käsittäminen on vaikeaa, mutta vuosien varrella olen oppinut luottamaan vahvasti siihen, että kaikkeen on syynsä ja selitykset tulevat vastaani myöhemmin. 

Kirjeitä nuorelle itselleni (Docendo) ilmestyy 27.3.​​​​​​​

Vappu & Marja Live MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkoisin kello 21

Lue myös:

    Uusimmat