Vapise Susijengi! Venäjän mahtiseura TsSKA lähettää kaiken mahdollisen avun ratkaisevaan MM-karsintaotteluun

Suomen koripallomaajoukkue saa vastaansa entisestään vahvistetun Venäjän sunnuntain ratkaisevassa MM-karsintaottelussa.

Venäjä jyräsi torstain karsintaottelussa Bulgarian yli vieraskentällä murskalukemin 104-60. Viikonlopuksi tulee lisää vahvistuksia, sillä Venäjän mahtiseura TsSKA vapautti kaikki pelaajansa maajoukkueen käyttöön. TsSKA oli jo päästänyt Andrei Vorontshevitshin pelaamaan Bulgariaa vastaan ja nyt karsintoihin lähtevät myös Nikita Kurbanov, Semjon Antonov, Ivan Uhov sekä Venäjän kansalaisuuden marraskuussa saanut Joel Bolomboy.

TsSKA on mukana Euroliigassa, jota pelataan suurilta osin päällekkäin MM-karsintojen kanssa. Etenkin Vorontshevitsh on mukaan päästessään ollut Venäjän kantavia voimia. Bulgariaa vastaan hän kirjasi 13 pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä.

Venäjän maajoukkueen ykköstähti, Himkissä pelaava Aleksei Shved, ei ole Suomea vastaan kokoonpanossa sormivamman vuoksi.

Susijengikään ei jää ilman vahvistuksia. Bayern Münchenin Petteri Koponenpelaa perjantaina vierasottelussa Real Madridia vastaan, minkä jälkeen hän liittyy maajoukkueen vahvuuteen. Suomen kärkinimistä Lauri Markkanen on NBA:ssa, Matti Nuutinen loukkaantunut ja Erik Murphy todennäköisesti sivussa alavartalovamman vuoksi.

MM-karsinnat päättyvät sunnuntaina. Suomi etenee kisoihin, jos Venäjä kaatuu vähintään kolmella pisteellä.

Susijengillä iso panos Venäjää vastaan – Dettmann:"Petterille lähetettiin jo viesti" 1:54
Päävalmentaja Henrik Dettmannin haastattelu Ranska-ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat