Vapautuuko NHL-markkinoille todellinen jättinimi? Patrick Kanea viedään suomalaispelaajien vierelle

3:37
Videolla juttua viime yön NHL-kierroksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä eletään nyt mielenkiintoisia aikoja, sillä sarjan siirtotakaraja tulee piakkoin vastaan. Tällä hetkellä kovin pyörittely kohdistuu todelliseen supertähtinimeen, Chicago Blackhawksin Patrick Kaneen. Häntä on viety kahteen eri seuraan, joista molemmista löytyy suomalaisosaamista.

Kane, 34, on kuulunut NHL:n tähtikaartiin jo 2010-luvun taitteesta lähtien. Hän voitti Chicago Blackhawksin kanssa Stanley Cupin vuosina 2010, -13 ja -15.

Kane on edustanut koko NHL-uransa ajan Blackhawksia. Nyt osoite saattaa kuitenkin vaihtua.

Blackhawks on tehnyt jo jonkin aikaa niin sanottua uudelleenrakennustyötä, eli se on pyrkinyt rakentamaan itselleen uuden rungon. Tämän myötä sekä Kanen että toisen supertähden, Jonathan Toewsin yllä on pyörinyt vankkoja siirtohuhuja.

Kanen kohdalla esillä on ollut erityisesti kaksi seuraa: New York Rangers ja Dallas Stars. Rangersissa oma koukku liittyy Kanen aiempaan historiaan venäläistähden Artemi Panarinin kanssa. Kane ja Panarin tekivät tuhoisaa jälkeä Blackhawksin hyökkäyksessä vuosien 2015–17 välillä. Moni on lähtenyt herkuttelemaan skenaariolla, missä Rangersin supertähti Panarin saisi vierelleen vanhan tutkaparinsa.

Rangers on pyrkinyt löytämään itselleen lisää maalintekovoimaa kevään ja kesän pudotuspelejä varten. Rangersin riveistä löytyy yksi suomalaispelaaja: Kaapo Kakko.

Samainen tulivoimatarve kohdistuu myös Dallas Starsiin, jonka tähtiosastolta löytyy rutkasti suomalaisosaamista. Miro Heiskanen, Roope Hintz ja Esa Lindell kantavat isoa vastuuta Starsin miehistössä.

Tämän hetken isoin kysymys liittyy siihen, että haluaako Kane vaihtaa seuraa? Hän kun pystyy itse määrittelemään kohtalonsa, sillä jenkkihyökkääjän sopimuksessa on siirron estävä pykälä (NMC).

– Voi olla, että ratkaisu tulee vasta loppumetreillä, Kane totesi, viitaten maaliskuun kolmannen päivän siirtotakarajaan.

– Voi olla, että keskustelemme myös osoitteen vaihtumisesta. Silloin pitää käydä tarkkaan läpi se, että mikä paras mahdollinen kohde on. Emme ole vielä kuitenkaan siinä pisteessä, Kane toppuutteli.

Kanelta kysyttiin, että mikä paras kohde voisi olla.

– En tiedä. On vaikea sanoa vielä mitään. Uskoisin, että joitakin saumoja on olemassa. Katsotaan nyt.

Kane kuitenkin myönsi, että eri seurat ovat olleet häneen yhteyksissä.

Kane on iskenyt tällä kaudella 45 ottelussa tehot 9+25=34.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja