Vapaavuori kiitteli vuolaasti koronapaineen alla toimivia kaupungin työntekijöitä suorassa lähetyksessä: "Teitä tarvitaan jatkossa yhä kipeämmin"

6:28
Video: Hallitus ilmoitti tänään uusista toimista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhui vallitsevasta koronavirustilanteesta tänään suorassa lähetyksessä Helsinki-kanavalla. Hänen mukaansa Helsingin kaupunki ei jää toimettomaksi koronaviruksen leviämisestä seuranneiden rajoitteiden alla.

Pormestari Vapaavuori kiitteli kaupungin työntekijöitä tilaisuuden aluksi.

– Haluan kiittää teitä Helsingin kaupungin työntekijöitä. Teitä on yli neljäkymmentä tuhatta. Teette joka päivä korvaamattoman arvokasta työtä vaikeassa ja muuttuvassa tilanteessa. On hyvä huomata nyt, kun siirrymme poikkeuksellisiin oloihin, että isoa osaa teistä tarvitaan jatkossa ja yhä kipeämmin, Vapaavuori sanoi tilaisuuden aluksi.

– Tuhannet ja tuhannet teistä työskentelevät niissä tehtävissä, jotka pitää pystyä näissä poikkeuksellisissakin oloissa hoitamaan, hän jatkoi.

Vapaavuori kertoi, että kaupungin koordinaatioryhmä on tänään kokoontunut hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen ja ottanut kantaa muutamiin hallituksen uusiin päätöksiin.

Hallitus ilmoitti tänään ryhtyvänsä koviin toimiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Esimerkiksi valtion ja kuntien museot, teatterit, kirjastot sekä urheilu-, nuoriso-, järjestö-, harrastus- ja kerhotilat suljetaan.

Helsinki ei kuitenkaan jää toimettomaksi rajoitusten alla.

– Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala selvittää vaihtoehtoisia mahdollisuuksia tuottaa kulttuuri-, kirjasto-, ja liikuntapalveluja, sekä tehdä nuorisotyötä. On tärkeätä tuottaa virtuaalisia tapoja, joilla voidaan näitä palveluja tarjota tilojen ollessa kiinni, Vapaavuori totesi. 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja