Mainos

Vantaan Sanomat: Pöyristyttävä raportti paljastaa kaupungin yhtiön sikailut

Vantaan kaupungin omistamassa urheiluyhtiössä pantiin rahaa haisemaan muun muassa alkoholipitoisiin ravintolatarjoiluihin, kalliisiin matkoihin ja itselle myönnettyyn palkankorotukseen, kertoo Vantaan Sanomat

Lehti on saanut haltuunsa Myyrmäen Urheilupuisto Oy:tä koskevan sisäisen tarkastusraportin vuosilta 2012-2014. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen määräsi kaupungin yhtiöitä tarkastettavaksi sen jälkeen, kun MTV Uutiset oli paljastanut epäselvyyksiä kaupungin sähkötyöhankinnoissa. Sittemmin Myyrmäen Urheilupuiston epäselvyydet ovat edenneet poliisitutkintaan ja silloisen toimitusjohtajan Erkki Salon osalta syyteharkintaan. 

Myyrmäen Urheilupuisto Oy saa rahansa pääosin urheilujunioreiden perheiltä. Raportti paljastaa, että rahaa oli käytetty muun muassa tuhansien eurojen alkoholiostoksiin. Ravintolalaskuja on kymmeniä ja niiden loppusummasta lähes poikkeuksetta kaksikolmasosaa koostuu alkoholitarjoilusta. 

Yhtiö oli lehden tietojen mukaan maksanut muun muassa yhtiöön kuulumattoman kaupungin rakennusvalvontajohtajan Pekka Virkamäen venäläisvieraiden tuhansien eurojen ravintolalaskuja. Toimitusjohtaja Salo oli lisäksi tehnyt itselleen ja muille yhtiön palveluksessa olleille omavaltaisen päätöksen palkankorotuksesta. Salon 60-vuotisjuhlan lasku meni sekin yhtiölle - loppusumma noin 10 000 euroa. 

Ravintola- ja edustuslaskujen lisäksi tarkastajat havaitsivat epäselvyyksiä yhtiön pöytäkirjoissa ja solmimissa sopimuksissa. Verkkosivujensa ylläpidosta yhtiö oli maksanut lehden tietojen mukaan sopimuskumppanille 1900 euroa. Sopimusten kilpailutuksia oli laiminlyöty. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.