Vantaan keuhkotuberkuloosipotilas hyvässä kunnossa – ylilääkäri ei usko, että Suomessa suljettaisiin kouluja koronaviruksen vuoksi

6:27
Katso ylilääkäri Kirsi Valtosen haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Vantaalla Peltolan koulussa todettiin keuhkotuberkuloositapaus yhdellä henkilöllä. Ylilääkäri Kirsi Valtosen mukaan koulun oppilailla ei ole syytä huoleen, sillä altistuminen edellyttäisi pitkää oleskelua sairastuneen kanssa sisätilassa.

Tapaus koskettaa Peltolan koulun 7. luokkalaisia. Altistuneita voidaan helposti testata verikokeella, mutta tauti ei tartu helposti.

– Kartoitus on tehty niiden henkilöiden kohdalla, jotka ovat olleet sairastuneen henkilön kanssa sisätiloissa 40 tuntia yhtäaikaisesti, Valtonen kertoo.

Valtosen mukaan tilanteesta ei tarvitse olla huolissaan, mutta myöntää tapauksen aiheuttaneen jonkin verran huolta vantaalaisissa.

– Olen hieman hämmentynyt siitä, miten ison huomion tämä asia sai mediassa. Tuberkuloositapauksia tulee ilmi aika ajoin. Esimerkiksi viime vuonna Vantaalla oli altistustilanteet sekä koulussa että päiväkodissa, Valtonen kertoo.

Jatkotartunnat ovat harvinaisia, joita ei Vantaalla ole tapausten myötä todettu.

Kouluissa ei tarvetta toimenpiteille koronaviruksen vuoksi

Myös koronaviruksen leviäminen puhuttaa koulumaailmassa. Toistaiseksi koulujen tai päiväkotien osalta ei ole tarvinnut ryhtyä toimenpiteisiin.

– Mitään erityisiä varautumistoimenpiteitä ei ole tehty, koska niille ei ole ollut tarvetta. Toki jos joku olisi palannut epidemia-alueelta, heidän on ohjattu arvioon ja hoitoon, Valtonen sanoo.

Valtonen muistuttaa, että koronavirustartunnat lapsilla ovat hyvin harvinaisia.

– Koulut eivät ole meidän ensimmäinen huolenaihe koronaviruksen kannalta, Valtonen sanoo.

Valtonen ei usko, että kouluja suljettaisiin, mikäli koronavirus iskisi Suomeen kunnolla.

Katso ylilääkärin koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja