Mainos

Vantaan hukkumisonnettomuuden silminnäkijä: "Miksi ihmeessä menin lähemmäs ja katsoin ruumiin nostoa?"

1:15

Nainen pelasti ensin hukkumiselta pienen lapsensa ja hukkui sen jälkeen itse. Poliisi ei vahvista lapsen ikää, mutta silminnäkijän mukaan lapsi oli noin 6-7-vuotias.

MTV Uutisten tavoittama Vantaan Vetokannaksen uimarannalla tapahtumahetkellä ollut nainen kertoo tilanteen olleen kaikesta huolimatta rauhallinen.

– Olimme sattumalta toisella puolella rantaa. Hälytysajoneuvot tulivat hirveällä kiireellä töötäten ja ajoivat ihan perille asti. Kun menimme tapahtumapaikalle, tilanne oli tosi rauhallinen.

Joidenkin paikalla olleiden ihmisten toiminta oli naisen mielestä epäkunnioittavaa. Noin kymmenen metrin päässä pelastustöistä ihmiset alkoivat uudestaan uida ja pomppia laiturilla.

– Se oli mielestäni ihan älytöntä. Kyllä he varmaan tajusivat, mitä siellä vedessä tehdään.

Hukkunutta luultiin lapseksi

Lastaan pelastamaan lähtenyt äiti löytyi lopulta hukkuneena noin 40 minuuttia sen jälkeen, kun pelastuslaitos oli saapunut paikalle. Silminnäkijä luuli sukeltajan vedestä nostamaa naistakin ensin lapseksi.

– Hän oli hyvin, hyvin pienikokoinen. Menin sanomaan vastaantulijoille, että siellä on pikkutyttö hukkunut, koska luulin nähneeni niin.

Nainen kertoo keskustelleensa toisen rannalla olleen henkilön kanssa, jonka mukaan vedestä aiemmin pelastettu lapsi oli noin 6–7-vuotias.

Varmistettua tietoa lapsen iästä ei ole. Poliisi ei kommentoi tapausta enempää, sillä hukkumiseen ei epäillä liittyvän rikosta. Kukaan rannalla ei nähnyt hukkuneen naisen vajoamista veden alle.

– Siinä tulee nopeasti äkkisyvää. Tämä lastaan auttanut äiti oli niin pieni, että hän on luultavasti hörpännyt vettä tai jotain, silminnäkijä arvioi.

Vetokannas on silminnäkijän vakioranta ja näin ollen todella tuttu paikka. Hän korostaa, että vesi todella syvenee nopeasti. Uimarannan vettä on kuvattu tummaksi ja sakeaksi.

– Ruumis ei ilmeisesti löytynyt syvimmästä kohdasta, se oli siinä kahden metrin syvyydessä, hän toteaa.

Tapahtumat pyörivät päässä

Traagisen tapauksen todistaminen pyörii edelleen naisen mielessä.

– Tuntuu siltä, että miksi ihmeessä menin lähemmäs ja katsoin, kun ruumista nostetaan sieltä. Se pyörii päässä luupilla.

Naisella oli rannalla mukanaan viisivuotias tytär. Lapsi ei nähnyt ruumista, mutta ymmärsi tapahtuneen.

– Olen vastaillut satoihin kysymyksiin tässä vuorokauden aikana. On se painavasti jäänyt molempien mieleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.